Kendt diskoteksbygning skal bygges helt om

Bygning i Hammel, der tidligere har huset flere diskoteker og et hotel, skal laves om til lejligheder, hvis det står til folkene bag nyt projekt.

Det tidligere Diskotek One og Club Dizz i Hammel skal laves om til lejligheder.

Det tidligere Diskotek One og Club Dizz i Hammel skal laves om til lejligheder.

Fra 1886 så bygningen således ud, da den husede Hotel Sika. Foto: Hammel Arkiv

1 af 3

Hotel Sika, Diskotek One og Club Dizz har tidligere haft til huse i Østergade 24 i Hammel midtby, men nu er det slut med hotel- og bardrift i bygningen. En gruppe ejere arbejder nemlig på at realisere en drøm om at bygge en ekstra etage og lave lejligheder.

Helt præcist skal der i stedet for diskotek eller hotel være seks-syv lejligheder på første og anden sal, parkeringspladser i stueetagen og stadig plads til restaurant og andet erhverv.

Nu er der i stedet større efterspørgsel på lejligheder i midtbyen, og de her kommer til at ligge meget centralt.

Ole Steen Christensen, medejer Østergade 24

- Bygningen bliver noget anderledes end i dag. Man må jo erkende, at bygningen har stået tom længe, og der er ikke økonomi i at drive diskotek længere, siger en af ejerne, Ole Steen Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

I den forreste del af bygningen ligger dog en italiensk restaurant, som der fortsat vil være plads til i fremtiden, men naboen bliver altså ikke længere et diskotek.

I 1967 blev Hotel Sika restaureret. Hotellet lå før diskotekerne i Østergade 24. Efter sigende var hotellet opkaldt efter sikahjorten, som er at finde i stort antal i nærheden ved Frijsenborg. Foto: Hammel Arkiv

Efterspørgsel på lejligheder

Senest lå Club Dizz her, og før det skabte det kendte Diskotek One fest og glade dage i Østergade.

- Nu er der i stedet større efterspørgsel på lejligheder i midtbyen, og de her kommer til at ligge meget centralt, fortæller Ole Steen Christensen.

Læs også Presset butikscenter har knækket koden: Gennemgår stor forvandling

På førstesalen planlægges flere mellemstore lejligheder, og øverst kommer så store lejligheder med dertilhørende terrasser.

- Og som noget lidt specielt er det meningen, at der i stueplanen skal være parkeringspladser, så beboerne kan køre ind og holde der, siger medejeren.

I stuen kommer også to små erhvervslokaler, og i kælderen vil restauranten altså fortsat ligge.

Sådan her er det planen, at bygningen i fremtiden kommer til at se ud. Foto: Presse

Sådan her er det planen, at bygningen i fremtiden kommer til at se ud. Foto: Presse

Skal først i høring

Planerne er så langt, at Favrskov Kommunes planudvalg har godkendt en igangsættelse af arbejdet med at lave en ny lokalplan for området. Sådan en skal der til, for at der må etableres lejligheder i bygningen.  

Herefter skal projektet godkendes politisk, inden det sendes i formentlig otte ugers høring hos borgerne.

Henrik Jensen, plan- og byggechef Favrskov Kommune

- Vi forventer, at ejerne melder tilbage med et lokalplan-udkast inden længe, og så skal det kvalitetssikres og sendes rundt til relevante myndigheder, fortæller plan- og byggechef i kommunen, Henrik Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Herefter skal projektet godkendes politisk, inden det sendes i formentlig otte ugers høring hos borgerne, fortsætter han.

Læs også Butikscenter lå nærmest øde hen: Nu kommer der liv igen

Når høringssvarene er behandlet, kan lokalplanen vedtages, og byggeriet godkendes. Herefter vil byggeriet kunne blive sat i gang.

Målet er, at de nye lejligheder kan stå færdige om et års tid, men der er, som man kan høre på plan- og byggechefen flere steder, hvor et sådant projekt kan blive forsinket.

01:44

VIDEO: Fra 1992 til 2009 fungerede M/F Broen som skibsdiskotek i Aarhus. I juli sidste år kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at den nu befinder sig i Grenaa.

Luk video

'Nyt' center som nabo

Ikke langt fra Østergade 24 ligger TemaCentret i Hammel, og det er ligeledes ved at gennemgå en større forvandling, som TV2 ØSTJYLLAND kunne fortælle onsdag.

SuperBrugsen overtager en del af centret, og resten bliver moderniseret.

Vi bliver et mindre, men stærkere center. Dermed er der færre tomme lokaler at fylde, og centret får et tiltrængt løft gennem en modernisering.

Jan Pedersen, konsulent for Topdanmark

Ejeren af TemaCentret, Topdanmark, har nemlig solgt 500 kvadratmeter til brugsen, som ønsker at udvide, og samtidig kaster forsikringsselskabet 10 mio. kr. efter en ombygning af den resterende del af centret.

- Vi bliver et mindre, men stærkere center. Dermed er der færre tomme lokaler at fylde, og centret får et tiltrængt løft gennem en modernisering, sagde konsulent for Topdanmark og ejendomsmægler, Jan Pedersen onsdag, til TV2 ØSTJYLLAND.

00:28

VIDEO: Der arbejdes i øjeblikket på at modernisere TemaCentret. 

Luk video

Ramt af supermarkedslukning

Ifølge ham blev TemaCentret hårdt ramt af, at en stor supermarkedskæde for fem-seks år siden flyttede ud og tog flere af de øvrige erhvervsdrivende med.

Men nu blæser der altså positive vinde ind over centret i Hammel.

Læs også Rekordhøje og voldsomt dyre lejligheder står klar i 2020

Heldigvis har centret da også kunnet holde på de fire store kædebutikker Sportmaster, Imerco, Bog & Ide og Skoringen, ligesom også en kiosk og et fitnesscenter fortsat findes her.

- Alligevel har borgerne og kommunen synes, at det var et trist syn, man blev mødt af i centret med tomme lokaler. Samtidig er det et gammelt center fra først i 70'erne, som trænger til en opdatering, fortalte Jan Pedersen og fortsatte:

- Det er utidssvarende, og især facaden trænger til vedligeholdelse, så centret virker indbydende på kunderne.

Jan Pedersen forsøger at udvikle centret i den rigtige retning, og han tror på fremtiden. 

Tvunget til udvidelse

Facaden har SuperBrugsen accepteret at modernisere, mod at butikken med brugsuddeler René Sørensen i spidsen fik lov til at købe 500 kvadratmeter af centret til en udvidelse.

Det går nemlig tilsyneladende så godt for supermarkedet, at man er vokset ud af de nuværende lokaler. Så det er nærmest død og pine nødvendigt at smide de 28 mio. kr. efter facadearbejdet og udvidelsen. 

Vi har siden åbningen i 1971 haft de 900 kvadratmeter, som vi har i dag. Dengang omsatte man på det første år for 12,5 mio. kroner, imens vi regner med at runde 85 mio. kr. i 2018.

René Sørensen, SuperBrugsen Hammel

- Vi har siden åbningen i 1971 haft de 900 kvadratmeter, som vi har i dag. Dengang omsatte man på det første år for 12,5 mio. kroner, imens vi regner med at runde 85 mio. kr. i 2018, sagde brugsuddeleren til TV2 ØSTJYLLAND onsdag.

Projektet med modernisering og ombygning af TemaCentret og udvidelse af brugsen i tilknytning til centret forventes helt færdigt i begyndelsen af 2020.

Her står der så muligvis også flere nye lejligheder klar få meter derfra i bygningen på Østergade 24.