Kæmper for trinbræt

Favrskov Kommune vil gøre et nyt forsøg på at få togene til at standse i Ulstrup

Favrskov Kommune gør nu endnu et forsøg på at få opført et trinbræt i Laurbjerg.

Kommunen ønsker, at togene på strækningen Aarhus-Langå-Struer stopper i byen, så det bliver lettere at bo i området og pendle til for eksempel Aarhus.

Et flertal i Favrskov Byråd har netop godkendt et udkast til en ansøgning om penge fra statens Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder.

Det er planen, at borgmester Nils Borring (S) i løbet af få uger kontakter transportministeren.

Se: Håb om trinbræt i Laurbjerg

- Der er blevet vedtaget en timemodel, så passagererne hurtigt kan komme frem og tilbage med tog imellem de største byer. Men det er også vigtigt, at beboerne i de mindre byer kan komme frem til de centrale steder som for eksempel Aarhus, siger Nils Borring til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der er ikke tale om, at der skal bygges en stor station i Laurbjerg. Vi ønsker blot en perron, så togene kan standse i byen.

Ifølge Nils Borring er togselskabet Arriva klar til at lade togene på strækningen Aarhus-Langå-Struer standse i Laurbjerg - på samme måde som de i dag gør i blandt andet Ulstrup og Hinnerup. Det kræver blot, at der anlægges et trinbræt.

Favrskov Kommune er selv villig til at skyde 5,5 mio. kr. efter et trinbræt, som ifølge Nils Borring kan være med til at få flere til at flytte til byen.

- Vi har investeret meget i Laurbjerg. Skolen er renoveret, og der er opført en børnehave. Samtidig er der mulighed for nye udstykninger til boliger, fastslår han.