'Jeg håber ikke, nogen skal komme til skade, før der bliver gjort noget'

En borger er bekymret for fart, men kan ikke få sin vilje hos politiet.

I den lille by Rigtrup 12 kilometer øst for Hadsten er der problemer med farten.

Det mener Peter Fyrst Kristensen, der har hus i byen.

- De kører jo nok 80 km/t, og nogle kører stærkere, og det har jeg det skidt med, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Sommetider har jeg lige nået at fange den bette på fire år en meter fra vejkanten, og så sidder hjertet helt oppe i halsen, siger Peter Fyrst Kristensen.

Og en fartmåling udført af Favrskov Kommune i 2018 målte da også en gennemsnitshastighed på 72,8 km/t på strækningen.

Derfor bruger Peter Fyrst Kristensen sin bil til at blokere adgangen til vejen, når der er børn i huset, og i sommer kontaktede han politiet via deres hjemmeside for at bestille en fotovogn, men han fik at vide, at det var det ikke ressourcer til, og at de i stedet ville køre ud og holde øje med området.

- Men vi har stadig ikke set nogle herude, så jeg ved ikke, hvad det er, de holder øje med, siger Peter Fyrst Kristensen.

En prioriteringssag

Ifølge Østjyllands Politi bestræber de sig på at vurdere alle de henvendelser, de får med hensyn til fotovogne.

- Hvis der er en rimelig sandsynlighed for, at der kan blive kørt for stærkt, så kigger vi altså ud forbi, og vi vil også bestræbe os på at få lavet en måling for at få klarhed over, om der er noget om det, også til fremtidig brug, siger Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør, Østjyllands Politi.

Men selvom sagerne bliver vurderet, er det ifølge politiet stadigvæk en prioriteringssag, om der skal fotovogne ud på det enkelte sted.

- Der vil være helt enkelte tilfælde, hvor vi ikke kan nå det, men det er klart, at det er også en vurdering af stedet, og om der har været færdselsuheld, for så prioriterer vi det helt sikkert, siger Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør, Østjyllands Politi.

Men Peter Fyrst Kristensen mener, ikke at politiet har prioriteret rigtigt ved ikke at sende en fotovogn til Rigtrup.

- Jeg mener, at vores problem er lige så stort som mange andre, der får fotovogne ud.

- Så jeg håber da ikke, at der er nogen, der skal komme til skade, før der bliver gjort noget, siger Peter Fyrst Kristensen.

Farten driller flere steder

Peter Kristensen er ikke den eneste, der har oplevet for høje hastigheder gennem landsbyerne.

I tirsdags kunne vi fortælle om Allingskovby, hvor Pernille Hinrichsen også frygter, der skal ske en ulykke, før der for alvor bliver gjort noget ved farten i hendes by.