Indsamling mod eksminister

Karen Jespersens sagsøger får 110.000 kroner forærende af meningsfæller

På to uger har en række kendte og andre danskere samlet 110.000 kroner ind til at dække udgifterne ved en retssag i 2009 mod folketingsmedlem og tidligere minister Karen Jespersen (V), som er valgt i Favrskovkredsen.

Pengene skal gå til at betale advokatudgifterne for den daværende talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain, som fik medhold i en injuriesag mod Karen Jespersen - men sad tilbage med advokatudgifter for 110.000 kroner.

I spidsen for indsamlingen står De Radikales næstformand Zenia Stampe. Hun udtrykker tilfredshed med, at indsamlingen har nået sit mål:

- Sagen krænkede min retsfølelse, og jeg syntes, at jeg havde en moralsk forpligtelse til at gøre noget. Heldigvis var jeg ikke alene. Bankkontoen har glødet og det har strømmet ind med støtteerklæringer. Det viser, at sagen handler om helt basale demokratiske værdier som lighed for loven og retssikkerhed, siger Zenia Stampe.

Forhenværende velfærdsminister Karen Jespersen beskyldte i foråret 2009 daværende talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain, for at gå ind for stening af kvinder. Hussain stævnede Jespersen for injurier og fik i oktober 2009 medhold i Københavns Byret, der dømte Jespersen til at betale en godtgørelse på 10.000 kroner for overtrædelse af straffeloven og fire dagbøder á 250 kroner. Jespersen ankede dommen til Landsretten, der afholder det første retsmøde d. 30. juni 2011.

Zubair Butt Hussain har indtil videre afholdt advokatudgifter for 140.000 kr., hvoraf Jespersen er blevet dømt til at dække de første 31.250 kr. Det giver dog stadig en regning på over 100.000 kr., som forventes at ville vokse til omkring 250.000, når sagen videreføres i Landsretten, skriver indsamlingens hjemmeside.

Indsamlingen har modtaget økonomisk støtte og opbakning fra blandt andre de tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft, tidl. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere formand for Advokatrådet Sys Rovsing og forfatteren og sejleren Troels Kløvedal.

restaurant

Politiet om udskældt regel: - Vi laver ikke stikprøver

Lea Wermelin

Efter sag i Mols Bjerge - GPS-halsbånd og droner kan forhindre flere udsultede dyr

IMG_6110

play Knud er tilbage på værtshus: - Man kommer lidt ud af ensomheden

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Minister erklærer sig igen parat til at fjerne udskældt minutregel – men der skal noget andet i stedet

Hadsten gadeløb Chris Froome

Legendarisk event aflyst – fremtiden er usikker

solceller.jpg

play Politikere går imod borgmester i sag om omdiskuteret solcellepark

Dagens mest læste