- Hjælp os med at finde Nova

Hund stak af fra hundepension juleaftensdag

Foto: Privatfoto

Familien Brøndum fra Hadsten fik den 24. december i år et telefonopkald, der skulle ændre deres jul.

Det var et opkald fra den hundepension, som de havde indleveret deres femårige schæferhund Nova til, fordi hele familien skulle til Norge og holde juleaften.

Nova var på ulykkelig vis stukket af fra pensionen, og det var ikke lykkedes for ejerne at indfange den igen.

I dag - anden juledag - er hunden stadig ikke blevet fundet.

- Det er så surrealistisk. Vi havde ikke i den vildeste fantasi troet, at en hund kunne forsvinde fra en hundepension, siger Novas ejer, Kristian Brøndum, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nova forsvandt omkring klokken 7.30 juleaftensdag, da hun skulle flyttes 20 meter fra hundepensionen i Langeskov ved Hadsten og ud i en fold for at blive luftet.

Hun var i snor, men blandt andet en gøende hund og andre ting omkring hende gjorde, at hun blev forskrækket og gav derfor et ordentligt ryk i snoren. Det resulterede i, at snoren knækkede, og hun løb derefter fra stedet. På grund af regn og mørke var det ikke til at se, hvor hun løb hen.

Se: Nu er Nova hjemme igen

Det bekræfter Helle Gadeberg, som er indehaver af Hundehuset Hadsten. Det sted, hvor Nova blev passet:

- Det er en utrolig trist historie. Vi er så ulykkelige. Det var sort uheld. Et samspil af flere uheldige omstændigheder, siger hun.

Familien Brøndum har nu afbrudt juleferien i Norge og taget hjem til Hadsten igen. De håber nu på hjælp fra folk, som måske har set Nova.

På Facebook-siden 'Lost & Found Hadsten og Omegn' har familien lavet et opslag, som allerede er blevet delt mere end 2.300 gange.

- Hun er jo nok dybt forvirret. Vi frygter det værste. At hun for eksempel er blevet kørt over, siger Kristian Brøndum.

Familien har kontaktet både politiet, Falck og diverse dyrehospitalet for at spørge efter hunden men uden held.