Genopliver kz-forestilling

Hadbjerg Skole opfører skuespillet i aften Terezins Ildfluer. Et stykke der sidst blev opført af børn i koncentrationslejren Theresienstadt

Elverne på Hadbjerg Skole er tæt på at være klar til gallapremieren på forestillingen Terezins Ildfluer.

- Forventningerne er, at vi kan røre hjerterne på dem, der kommer og skal se det her, og at de kan mærke det gode i det her, siger Elisabeth Clark, der underviser børnene.

Det helt særligt ved stykket er, at det ikke har været opført siden, børn i koncentrationlejren Theresienstadt opførte stykket under krigen.

Se: Opfører musical fra kz-lejr

- Børnene lærer noget om Anden Verdenskrig på en meget ægte og nærværende måde, fordi de kommer til at møde mennesker, som har været der selv, de er jo ikke døde endnu. De var børn den gang, lige som vores børn er børn i dag, siger Elisaberh Clark.

Til aftenens forestilling kommer blandt andre en ældre dame, som var med til at opføre Terezins Ildfluer i Theresienstadt, da hun selv var barn, og nu er hun rejst til Danmark for at se stykket.

På sigt er målet, at børnene skal til Teresinstadt for at opføre opføre stykket. Indtil videre er planerne kun på tegnebrættet, men drømmen er, at forestillingen lever videre, også selvom det ikke lykkedes Hadbjerg Skole at komme af sted.

Se et interviewet med Elisabeth Clark og billeder fra prøverne i videoen øverst på siden.