Gadeløb udvider markant

Samarbejde på tværs af kommuner skal sikre storslået begivenhed

Der har været kørt elitecykelgadeløb i Hadsten siden 1993, men i år vil det det traditionsrige gadeløb udvide til at blive en markant større begivenhed.

Som noget helt nyt har gadeløbet nu indledt et samarbejde med Randers Bike Week, hvilket betyder at 1. etape af det kronjyske etapeløb afvikles i Hadsten. Gadeløbet i Hadsten bliver altså nu en del af et fire dage langt etapeløb.

Arrangørernes mål er at skabe et internationalt etapeløb for alle cykelryttere med et gyldigt forbundslicens.

- For rytterne i Randers Bike Week vil det at køre her være større end i Randers, fordi der vil automatisk være mere publikum og mere fokus og de vil føle der på en større scene, så de vil helt bestem blive tiltrukket af at køre her, siger medarrangør fra Randers Cykelklub Bjarne Olsen.

Samarbejdet betyder, at det samlede antal cykelryttere i Hadsten denne dag udvides fra cirka 70 til cirka 400.

- Vi kan vise, at cykling er mere en den absolutte elite, og det kan man opleve i dette samarbejde. Publikum i Hadsten kommer til at opleve, at cykling er andet end Tour de France i solskin og solsikker, siger arrangør af Cykelløbet i Hadsten Jesper Tikøb til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ruten er stadig den samme i Hadsten, og den 1400 meter rundstrækning syd for byens centrum har dannet rammen om de store dyster igennem alle årene.

Ruten er landskendt og er af blandt andet Jakob Fuglsang og Lars Bak blevet kaldt Danmarks hårdeste gadeløbsrute.

Se interview med arrangørerne Bjarne Olsen og Jesper Tikøb ved at klikke på videoen øverst i artiklen.