Frygt for fugleinfluenza tvinger Steffen til at slagte høns

Hobbyavlere mærker konsekvenserne af fugleinfluenza-frygten. Høns må slagtes, og en stor udstilling i Hadsten blev i dag aflyst

Høns er i disse tider med frygt for den alvorlige fugleinfluenza nødt til at holdes indendørs eller under tag, og det giver pladsmangel hos blandt andre hobbyavler Steffen Lund fra Hadbjerg. Han har derfor været nødt til at slagte høns, som det ikke var planen skulle dø.

De strammere regler siger, at høns skal være under tag for at undgå, at de bliver smittet af vilde fugle. Men de færreste avlere har plads til dem alle her, og så er de heller ikke glade for de forhold, som hønsene får indendørs.

- Når de ikke kan skide udenfor, så skider de indendørs, hvor det hele bliver mere klamt og klægt. Der vil komme flere sygdomme, så det er svært at få dem til at overleve. Det er ikke rimelige vilkår, siger Steffen Lund til TV 2 Østjylland.

I weekenden fik frygten for influenzaen også aflyst en større fjerkræsudstilling i Hadsten – en beslutning som Steffen Lund godt kan forstå. Han er derimod mere kritisk over for de ifølge ham lidt overdrevne regler, der er indført i forbindelse med risikoen for fugleinfluenza.

- Bliver hønsene smittet her hos mig, dør de her og bliver gravet ned her, lyder det fra avlere, der derfor ikke kan se den store risiko for, at smitten breder sig.

Du kan se mere til avlernes udfordringer i videoen øverst på siden. Herunder kan du læse Fødevarestyrelsens regler for avlere, der holder fjerkræ, som skal undgå smitten.

Fødevarestyrelsens regler