Frimærker: Nu kan du slikke tre østjyske hunde i nakken

Nu har du mulighed for at klæbe de tre hunde fast i hjørnet af dine breve.

PostNord sender frimærkeserien med danskernes hunde på gaden i dag, og ét af frimærkerne prydes af de tre islandske fårehunde Gaia, Blida og Pila fra Hadsten. Foto: PostNord

Flere måneders logren med halen er nu langt om længe ovre. PostNord sender nemlig frimærkeserien med danskernes hunde på gaden i dag og heriblandt de tre islandske fårehunde fra Hadsten Gaia, Blida og Pila. De udgør ét af de fem motiver, som udkommer i et oplag på flere millioner.

- Det er da stort og et fantastisk minde at have, siger hundeejer Anne Bjerre Lauridsen.

Læs også Kviksands-lignende tilstande ved populær strand - Ægtepar sank til brystet

Selvom de tre hunde nu er kommet på frimærkerne, så var det i virkeligheden lidt af et tilfælde, at de tre hunde overhovedet blev meldt til PostNords konkurrence.

- Jeg havde set PostNords konkurrence, men tænkte ikke at det var noget for mig. Men så var der en, der prikkede til mig og sagde, at det måske var noget for mig. Så tænkte jeg, at jeg sagtens kunne skrive tre linjer om hundene og en lille historie, siger Anne Bjerre Lauridsen til TV2 ØSTJYLLAND.

01:45

VIDEO: Selvom det ikke umiddelbart er til at se på billedet, så er der faktisk tale om et vaskeægte familieportræt med tre generationer af hunde. Indslaget er fra 15. marts 2019.

Luk video

Og ikke nok med at de tre hunde alle er samme race, så er de faktisk også i familie med hinanden. Gaia er nemlig mor til Blida, som igen er mor til Pila.

Læs også Plejecenter er igen lukningstruet: - Vores hverdag vil vælte omkuld

Hjælper hjerneskadede

Ud over at være i familie, så er de tre hunde desuden også kolleger.

To af de tre hunde hjælper med genoptræning af hjerneskadede patienter på Hammel Neurocenter tre formiddage om ugen. De er også godkendt som besøgshunde gennem TrygFonden.

Læs også Internt opgør i kriminelt miljø: 20-årig stukket ned

Udover Gaia, Blida og Pila er de fire andre vindere golden retrieveren Chivas fra Gørløse i Nordsjælland, den glathårede foxterrier Mille fra nordjyske Ejdrup, den gule labrador Audi fra Haslev i Sydsjælland og schæferen Theo fra Kibæk i Vestjylland. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

Frimærkerne udkommer i et oplag på flere millioner, og de har værdien 10 kr., så de kan bruges til at sende et almindeligt brev.

02:10

VIDEO: Her kan du se, hvordan det så ud, da TV2 ØSTJYLLAND besøgte Gaia tilbage i 2014.

Luk video