Forslag i Favrskov: Betal forældre for at passe børnene derhjemme

Den blå blok i Favrskov Byråd kæmper for et nyt pasningstilbud i kommunen. Et flertal er dog imod

Hvis det står til de blå partier i Favrskov Kommune skal forældre fremover have mulighed for at passe deres børn derhjemme og få penge for det.

Der er udfordringer med antallet af dagtilbudspladser for de mindste borgere i Favrskov – især i den østlige del af kommunen. Det vil Venstre, DF og De Konservative nu løse ved at tilbyde småbørnsfamilier penge for at passe deres egne børn.

- Vi vil gerne give borgerne muligheden for at vælge selv. Der er mangel på pasningstilbud eksempelvis i Søften, og indtil vi får udvidet vuggestuerne, kunne det her være en løsning, siger byrådsmedlem Thomas Storm (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Nogle børn er heller ikke pasningsparate lige så tidligt som andre.

Thomas Storm (V)

Han forestiller sig dog, at det kunne være familier fra alle dele af Favrskov, der kunne se det fornuftige i at holde børnene hjemme.

- Der kan være tilfælde, hvor det nærmeste tilbud er flere kilometer væk, og at det her ville være lettere for den enkelte familie. Nogle børn er heller ikke pasningsparate lige så tidligt som andre, siger Thomas Storm.

Nedstemt med mindst mulig margin

De tre partier har fremsat et forslag gældende for forældre med børn på 0-2 år, som ville kunne få en procentsats af prisen for at få barnet passet i kommunalt regi.

Forslaget blev dog nedstemt med stemmerne 12 mod 13 ved seneste byrådsmøde.

Læs også Abdullahi, Joan og Inge synes, tvungen vuggestue er et fejlskud

- Helt grundlæggende mener vi ikke, at man skal belønne forældre for at passe deres egne børn. Vi frygter, at det her forslag kun vil komme dem, der allerede har valgt at gå hjemme, til gode, siger Isabell Friis Madsen fra Socialdemokratiet til TV2 ØSTJYLLAND.

Hendes parti stemte sammen med SF og Enhedslisten imod forslaget, der dermed faldt.

Vil investere i de fælles tilbud

- Vi vil langt hellere investere i de fælles tilbud, og vi arbejder løbende på at oprette flere vuggestuepladser. Andre kommuner har forsøgt sig med lignende ordninger, som har været en øget udgift, og man har måttet tage penge fra de øvrige pasningstilbud, siger Isabell Friis Madsen.

Hun kan dog sagtens se, at det kunne være dejligt for den enkelte familie, og Venstre håber da også fortsat på, at de to blokke kan nå hinanden på området.

Vi vil langt hellere investere i de fælles tilbud, og vi arbejder løbende på at oprette flere vuggestuepladser.

Isabell Friis Madsen (S)

- Jeg tror på, at det kan lade sig gøre, og at vi kan møde hinanden. Lørdag er der markedsdag i Søften, hvor jeg vil være til stede og snakke med borgerne om deres udfordringer i dagligdagen. Det her vil helt klart være et af emnerne, siger Thomas Storm.

Kunne du finde på at passe dine egne børn, hvis kommunen betalte dig for det? Deltag i debatten på vores Facebook-side.