Forældre-sjusk i ferierne spilder børnehavers penge

Forældre i daginstitutioner er for dårlige til at melde deres børn fri, og det går ud over børnene i fremtiden

På Børnehuset Ellemose i Hadsten er der i spisepausen normalt to voksne til 16 børn. En dag midt i vinterferien var der tre voksne til ni børn.

Det er bestemt ikke en unormal situation i ferierne.

- Vi sidder ofte rigtig mange pædagoger på arbejde med rigtig få børn, siger Linda Nymark, daglig leder i Børnehuset Ellemose i Hadsten, til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Problemet er, at mange forældre sjusker med afmeldingen af pasningen af deres børn i ferierne. Børnene er tilmeldt pasning, men dukker ikke op, fordi de eksempelvis er taget på skiferie med familien i stedet. Dermed spilder institutionerne værdifulde timer og normeringer.

- Det er personaleressourcer, der havde været bedre anvendt på et andet tidspunkt, siger Kirsten G. Christensen, der er områdeleder ved Område Hadsten By i Favrskov Kommune. 

VIDEO: Der er alt for få varme hænder i børnehaven Regnbuen i Grenaa, mener forældrene. Se et-indslag fra december sidste år her. 

I hendes institutioner er der denne dag i vinterferien 10-15 børn, der ikke er mødt op, og sådan er det altid i ferierne.

quote Vores børn bøder på et senere tidspunkt, fordi ferienormeringen er for høj.

Anne Gjøderum, forælder

- Vi kan se, at det er et omfattende problem, at normeringen ikke passer, og at vores børn bøder på et senere tidspunkt, fordi ferienormeringen er for høj, siger Anne Gjøderum, medlem af Forældre- og Områdebestyrelsen i Hadsten.

Alene i juleferien var 40 børn tilmeldt feriepasning, men kun 7-10 børn dukkede op. 

- Det er for sløset, at man ikke gør det, men vi ved jo alle sammen, at der kan være forskellige årsager til, at det er vanskeligt, men det er noget, vi må være meget bevidste om, siger Anne Gjøderum.

Nu har områdeleder Kirsten G. Christensen taget konsekvensen og holdt forældremøder, hvor det bliver understreget, at det i fremtiden kan gå ud over normeringerne, hvis forældrene ikke får frameldt pasningen i ferierne.

- Nogle forældre synes ikke, vi er sjove, når vi kommer for femte gang og spørger, men det er jo belært af dårlige erfaringer, siger hun. 

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.