Før møde om kæmpegrund: Skal være til gavn for alle

Tirsdag aften er der borgermøde om Expedit-grunden i Ulstrup. Borgerforeningen har flere ønsker til den store grund.

I den vestlige del af Favrskov Kommune føler man sig overset. Kommunen kigger alt for meget på Hammel, Hadsten og Hinnerup i den østlige del af kommunen og alt for lidt til den vestlige del og Ulstrup.

Den historie er fortalt før, men nu mener Ulstrup Borgerforening, at der er en oplagt mulighed for Favrskov Kommune til at sætte handling bag ordene, når man i kommuneplanen har brugt masser af sider på at tale om udvikling i Ulstrup.

I aften er der nemlig borgermøde om den såkaldte Expedit-grund midt i byen. Kommunen købte den godt 36.000 kvadratmeter store grund i 2021, og nu skal den finde ud af, hvad der skal ske med den.

Til gavn for hele byen

Spørger man Thomas Søby, formand i Ulstrup Borgerforening, så er svaret klart.

- Det er vigtigt for os, at grunden bliver udviklet til gavn for hele byen, og at man tænker en langsigtet helhedsplan ind, siger han til TV2 ØSTJYLLAND forud for mødet.

quote Det er vigtigt for os, at grunden bliver udviklet til gavn for hele byen, og at man tænker en langsigtet helhedsplan ind.

Thomas Søby, formand i Ulstrup Borgerforening

Bag det bredt favnende ønske ligger, at det ikke kun er et spørgsmål om boliger, som der har været talt om som en mulighed for grunden.

Thomas Søby har ikke noget mod boliger, men...

- Det skal være blandet boligmasse, så det ikke kun bliver almene boliger. Og så mangler vi byggegrunde i byen. Jeg håber, man tænker diversitet ind i det, konstaterer han.

Og så tilbage til delen med at føle sig overset i den vestlige del af kommunen.

- Jeg håber, at man freder nogle kvadratmeter til kommunale arbejdspladser. Det er vigtigt med kommunale arbejdspladser, og vi vil gerne have, at kommunen tænker os ind i den daglige drift, siger formanden.

Føler I jer stadig overset?

- Historisk set i forhold til kommunens investering i kommunale arbejdspladser, ja, så føler vi os overset.

Men Hinnerup, Hammel og Hadsten er jo alle større end Ulstrup. Er det ikke fair nok, at de kommunale arbejdspladser ligger i de byer?

- Det synes jeg faktisk ikke. Hvis man etablerer kommunale arbejdspladser, som ikke er afhængig af udkørende funktioner, så kan man lige så godt tænke Ulstrup ind i det, siger Thomas Søby.

Ikke så mange muligheder

Han slår fast, at det selvfølgelig skal give mening, og at det ikke bare skal være pladser i Ulstrup for pladsernes skyld.

- Men der er ikke så mange muligheder her i byen, men nu står man med en kæmpegrund, så vi skal se på, hvordan man kan udnytte det i forhold til udvikling af Ulstrup, mener han.

Håbet er, at kommunale arbejdspladser kan trække flere mennesker til byen. Men vil det reelt set kunne det?

- Man kan vende det om og sige, at hvis man ikke gør noget, så kommer der i hvert fald ikke nogen. Men det handler også om bevidstheden hos kommunen om, at der også sker noget her - at vi er en del af hverdagen "derovre". Det er ikke vores indtryk nu.