Flygtninge bliver sendt i praktik i lokale virksomheder

Et praktikforløb er med til at styrke integrationen for nytilkomne flygtninge

Det er først og fremmest kommunernes ansvar, at de mange flygtninge, der kommer til Danmark, bliver godt integreret. Derfor skal de helst i praktik på en virksomhed for at se, hvordan arbejdsmarkedet fungerer.

HedeDanmark i Hadsten er en af de virksomheder, der har sagt ja til at oprette praktikpladser.

Assa Aljumaa kom til Danmark fra Syrien for ni måneder siden. De seneste to måneder har han været i praktik hos HedeDanmark, og gartner Susanne Rasmussen er glad for sin nye kollega, som ikke er bange for at tage fat.

Sproget giver problemer

Men nogle gange kan det være lidt svært for dem at tale sammen. Issa Aljumaa taler nemlig slet ikke engelsk og kun en lille smule dansk, som han har lært på sprogskole.

- I starten der var det ikke særlig sjovt, det var faktisk svært. Men går det da fremad, synes jeg, siger Susanne Rasmussen.

De to har fundet ud af at tage telefonen taget i brug, når de skal tale sammen, og dag for dag, bliver Issa Aljumaa bedre til det danske sprog.

- Det er vigtigt for mig at have et arbejde. Ikke kun økonomisk, det hjælper mig også til at blive bedre til dansk, når jeg arbejder sammen med danskere, siger han.

Styrker integrationen

Hos HedeDanmark er man ikke i tvivl om, at det er en god idé med flygtning i praktik.

- Det er rigtig vigtigt, at når man kommer op til et helt nyt land, hvor man ikke kender nogen, og mange af dem har efterladt familien bag sig, at få dem i gang og vise dem, hvordan vi gør her i Danmark, siger Søren Peder Knudsen, der er driftsleder i HededDanmark.

I Syrien Issa Aljumaa arbejdede som maler og murer, med tiden håber han at kunne gøre det samme i Danmark. Indtil videre skal han være i praktik hos HedeDanmark i sammenlagt tre måneder.

I TV-indslaget øverst på siden kan du se mere om praktikordningen.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang