Flere års kamp for at få ryddet 'skamplet' ser ud til at være slut

I landsbyen Lading står et forladt hus, som længe har været ønsket væltet. Nu ser det endelig ud til, at der sker noget

Som det tydeligt ses her, er huset meget forfaldent, og ukrudtet hober sig op rundt om ejendommen. Foto: Privat

- Der fiser rotter rundt herude. De holder til ved huset, som er ved at falde sammen. Flere vinduer er røget ud, og der er ukrudt op til taget.

Sådan lød det fra Karl Svendsen i landsbyen Lading i Favrskov Kommune tilbage i juni. Han beskrev byens 'skamplet' – det forladte og hærgede hus på Viborgvej.

Læs også Landsbyboere til kamp mod 'skampletten': - Der fiser rotter rundt herude

Han bor på Kirkevejen og er nabo til huset, der ligger på adressen Viborgvej 860. I landsbyen var han i sommers langt fra alene om at beklage sig over ejendommen.

- Ud over at det ikke pynter og ikke ligefrem tiltrækker nye borgere, er vi flere, der bor på Kirkevejen, der har problemer med rotter og haft kommunen ude mange gange. Men højst sandsynlig skal vi leve med rotter, indtil det hus bliver revet ned, skrev en bruger på Facebook.

Sidste underskrift er sat

I juni lød det fra formanden for Teknik og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen (V), at man blot ventede på, at skifteretten ville frigive huset. Og så ville det blive revet ned. Siden er intet sket.

- Den sidste underskrift blev ifølge forvaltningen sat lige før jul, så nu kommer der til at ske noget, lover politikeren dog over for TV2 ØSTJYLLAND i dag.

Lading er ikke lige så attraktiv, som byen kunne være. Huset ligger helt ud til Viborgvej, og når folk ser den skamplet, tænker de sikkert, hvordan resten så ser ud.

Karl Svendsen, Lading, i juni

For år tilbage fik Favrskov Kommune da også penge fra en statslig pulje til at rive ejendommen ned, men der har siden været gået bureaukrati i sagen.

- Det har taget alt for lang tid. Sagen har ligget på for mange forskellige skriveborde, det indrømmer jeg gerne. Men det er svært at placere skylden, siger Anders G. Christensen.

Huset ligger lige midt i Lading på Viborgvej. Byen er placering nær Sabro i Favrskov Kommune. Foto: Google Maps

Rotter udskyder nedrivning

Han bekræfter den lokale Karl Svendsens oplevelse af rotter på grunden. Skadedyrene kan nemlig være med til at udskyde selve nedrivningen.

Rottebekæmpere skal først have slået rotterne ihjel, før huset kan blive revet ned. Jeg har på fornemmelsen, at det er lidt af en opgave.

Anders G. Christensen, formand for Teknik og Miljøudvalget i Favrskov

- Rottebekæmpere skal først have slået rotterne ihjel, før huset kan blive revet ned. Jeg har på fornemmelsen, at det er lidt af en opgave, men om det tager 14 dage, tre uger eller en måned tør jeg ikke spå om, lyder det fra Anders G. Christensen.

- Der bør dog ikke gå et halvt år eller noget i den stil, før nedrivningen går i gang, fortsætter han.

Grundens fremtid er uvis

I Lading vil det helt sikkert vække glæde, når det faldefærdige hus på Viborgvej endelig er væk.

For det har ifølge Karl Svendsen haft betydning med sådan et blikfang. 

Læs også Vrimler med rotter ved købmandsruin: Nedrivning trukket i langdrag

- Lading er ikke lige så attraktiv, som byen kunne være. Huset ligger helt ud til Viborgvej, og når folk ser den skamplet, tænker de sikkert, hvordan resten så ser ud, sagde han i juni til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvad der efterfølgende skal ske med den tomme grund, skal Favrskov Kommune finde ud af i det nye år.