Fire små huller koster 100.000 kroner og store frustrationer

Groft hærværk i weekenden koster Favrskov Kommune 100.000 kroner.

Et lyskryds i Hadsten er blevet offer for ukendt gerningsmænd Foto: Favrskov Kommune

Fire huller i beskyttelsen til et signalanlæg efterlader en stor regning til kommunen. En regning der vil blive sendt videre til de skyldige, hvis de altså bliver fundet. 

Natten mellem lørdag og søndag borede ukendte gerningsmænd hul ind til signalanlægget, der styrer lyskrydset på Randersvej/Nordre Ringvej i Hadsten. Det lyder som et banalt hærværk, hvis det ikke var fordi det nåede at regne ned i anlægget, inden hullerne blev opdaget. 

- Sådan et anlæg går i sort, og så kan det ikke regulere trafikken, og det er farligt. Det er potentielt trafikulykker, der kan ske, når trafikanlæg ikke virker, siger Claus Vind Andersen, chef for Trafik og Veje i Favrskov Kommune. 

Hærværket koster kommunen 100.000 kroner Foto: Favrskov Kommune

Anlægget blev installeret i sommer, men nu har kommunen været nødt til at bestille et nyt hjem fra Tyskland til en pris på 100.000 kroner. Det vækker harme i kommunen, der må vente en uge endnu på, at det kommer til Hadsten og kan installeres.  

- Vi må antage, at det er bevidst, når man gør det på den her måde. Det er uforståeligt. Vi har svært ved at se noget motiv ved at ødelægge et signalanlæg. Hvad skulle man få ud af det? spørger Claus Vind Jensen. 

Hærværket er anmeldt til politiet. Kommunen vil sende fakturaen for det nye anlæg videre til gerningsmændene, hvis det lykkedes politiet at finde dem. 

Claus Vind Jensen fortæller, at der tidligere har været fire-fem forsøg på at vælte et lignende anlæg på Vesselbjergvej i Hadsten. Til sidst lykkedes det gerningsmændene at vælte skabet, så strømforsyningen faldt ud af boksen. 

Det lykkedes dog at installere det igen, men: 

- Der er et eller andet i Hadsten, som ikke helt fungerer, siger Claus Vind Jensen, chef for Trafik og Veje i Favrskov Kommune.

Hvis du ved noget om sagen, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefon 114.