Favrskov skal vende udvikling

Politikere peger på vigtigste debatemner i aften

Klokken 19.45 får TV 2 | ØSTJYLLAND otte spidskandidater fra Favrskov Kommune til debat i studiet.

Se: Se debat fra Favrskov i aften

Forud for valgdebatten har vi spurgt politikerne, hvad de ser mest frem til at debattere i aften.

Fælles for de fleste af politikerne er, at de ser særligt frem til at diskutere vækst og bosætning.

Se svarene fra en række af kandidaterne nedenfor:

Anders G. Christensen, Venstre:

- Jeg ser frem til at debattere, hvordan vi får gang i udviklingen igen. Vi har tabt 135 indbyggere i de tre første kvartaler af 2013. Det er ikke godt nok - vi ligger i et vækstområde klods op af Aarhus. Hvis vi ikke får gjort noget, må vi lukke fire daginstitutioner og én skole. Der skal gang i hjulene. Og så må vi også se på muligheder for at optimere kommunen og for eksempel sende opgaver i udbud.

Charlotte Green, Konservative:

- Jeg glæder mig til at snakke om udvikling - hvordan vi får vendt den negative vækst inden for kommunen. Vi har et faldende befolkningstal, så vi er nødt til at skabe vækst, hvis vi skal kunne give den velfærd, som vi gerne vil give. Vi vil rigtig mange ting, men det kan vi ikke med den negative vækst.

Erik Høeg, SF:

- Hvor skal jeg begynde.. Vi skal jo nok diskutere borgmesterposten, og hvordan det bliver efter valget. Som SF'er vil jeg jo gerne ind til kernen af velfærdssamfundet og snakke om vores børn, ældre og syge borgere. Så emner som folkeskolen, daginstitutioner og så også økonomi, vil jeg gerne diskutere.

Helle Bækkelund Sørensen, Radikale Venstre:

- Jeg glæder mig til at snakke om bosætning og udvikling. Det er et af de emner, vi synes, er meget vigtige. Det bliver også interessant at diskutere skat, fordi det jo handler om, hvordan kommunen er skruet sammen, og hvilke kerneydelser kommunen skal stå for.

Nils Borring, Socialdemokraterne:

- Der bliver selvfølgelig noget om, hvilken borgmester-type man gerne vil have. Det har jeg jo en naturlig interesse i. Jeg kunne godt tænke mig at diskutere folkeskolen i forhold til skolereformen, men det er vi ikke nået så langt med i kommunen endnu. Emner som bosætning og udvikling ved jeg, at Venstre vil komme buldrende med.