Favrskov sætter penge af til byggesager: - Ventetiden har været for lang

1,2 millioner kroner skal hjælpe med at nedbringe ventetiden på byggesager i Favrskov Kommune fra 14-16 uger til 4-6 uger

14-16 ugers ventetid. Det er virkeligheden for borgere i Favrskov Kommune, når de venter på at få behandlet deres byggesager.

- Ventetiden har været alt for lang, slår direktør for Teknik og Kultur i Favrskov Kommune Hans M. Vedel fast overfor TV2 ØSTJYLLAND.

Men det forsøger byrådet i Favrskov nu at ændre på. Den 30. januar besluttede byrådet at tilføre flere penge til ansættelse af flere byggesagsbehandlere, det skal medvirke til at ventetiden for byggesager kommer ned på 4-6 uger.

quote Ventetiden har været alt for lang.

direktør for Teknik og Kultur i Favrskov Kommune Hans M. Vedel

Helt konkret har byrådet bevilget 870.000 kroner til styrkelsen af byggesagsbehandlingen, derudover skal forvaltningen selv via effektiviseringer finde 330.000 kroner. På den måde tilføres byggesagsområdet i alt 1,2 millioner kroner svarende til to ekstra byggesagsbehandlere  

- Det er klart, at det vil biddrage rigtig meget, og vi håber på at det kan medvirke til at nedbringe ventetiden, siger Hans M. Vedel. 

Har haft svært ved at ansætte sagsbehandlere

Favrskov Kommune har de seneste år udstykket et stort antal grunde til boliger, og formand for Teknik og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen (V) fortæller da også, at han har oplevet undren blandt borgere over de lange ventetider.

- Jeg møder borgere, der har købt grunde som så får de at vide, at der er lang ventetid på at få lov at bygge noget på grunden, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at det ikke er et spørgsmål om, at man ikke havde forudset det øget pres på byggesagerne.

- Det der har været budskabet er, at det har været svært at ansætte byggesagsbehandlere, og derfor har de ikke kunne følge med, siger Nils Borring.

Han slår samtidig fast, at det kræver flere personalekræfter for at bringe ventetiden ned.

- Der skal flere personalekræfter til for at løse det. Vi er kommet med nogle store udstykninger og der skal flere hænder til for at løse den opgave, og det kommer der nu.

Har besat stillinger

Direktør i Teknik og Miljø Hans M. Vedel oplyser, at det nu er lykkedes at besætte de stillinger, som det tidligere har været svært at får besat.

- Vi har været i stand til at besætte de stillinger, som vi ikke har kunne besætte tidligere, siger Hans M. Vedel.

Byggesagsbehandling fyldte i valgkampen

Favrskov Kommune brugte i 2016 i gennemsnit 67 dage på at behandle en byggesag i 2016. I 2017 var det tal steget til 77 dage, derfor var emnet også en del af efterårets valgkamp.

Her udtalte begge borgmesterkandidater, at de lange ventetider på behandling af byggesager var for dårligt, og at det derfor skulle være et særligt fokus på at forbedre ventetiderne.

VIDEO: I valgkampen talte begge borgmesterkandidaterom vigtigheden af gode rammer for erhvervslivet. Her nævnte borgmester Nils Borring også, at man kunne kigge på byggesagerne.
IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn