Favrskov kæmper fortsat for politiskole

Hvis der skal bygges nyt, bør det ske i Hadsten, mener V-formand

Foto: Colourbox

Den officielle ansøgning er sendt, og nu afventer politikerne i Favrskov, om Hadsten bliver valgt til hjemsted for en ny politiskole i Vestdanmark.

I svaret fra Rigspolitiet fremgår det, at det bliver afgørende for valget, hvorvidt der i forvejen er egnede bygninger eller om der skal bygges nyt.

Flemming Nørgaard, gruppeformand for Venstre i Favrskov og kriminalassistent ved Østjyllands Politi, håber på det sidste.

Politiskole: Regeringen trodser politiet

- Vi har ikke eksisterende bygninger til undervisning og uddannelse. Men vi mener, at der er behov for nybyggeri, og vi tror også, at det bliver en økonomisk fordel, siger Flemming Nørgaard til tv2oj.dk.

Skal placeres tæt på Aarhus

Han mener, at det bør være et vigtigt parameter i beslutningen om, hvor politiskolen skal placeres, at der er kort afstand til Aarhus.

- Nogle politikredse skal tilføres ressourcer. Østjyllands Politi er en af dem, da politikredsen i fremtiden skal dække terrorsikring og katastrofer i Vestdanmark. Der gør man brug af ressourcer, man har, og eleverne er også ressourcer. Derfor er det vigtigt at have den kommende politiskole i nærheden af politigården i Aarhus, siger Flemming Nørgaard.

Adskillige østjyske kommuner har meldt sig interesserede i at få politiskolen til deres område, så der bliver kamp om den.

Borgmester: Oplagt at flytte politiskolen til Randers

Flemming Nørgaard har ikke tænkt sig at give op, og han vil fortsætte kampen for at få skolen til Hadsten.

Han erkender, at Favrskov Kommune er bagud fra starten, hvis kravet om eksisterende bygninger bliver gældende.

- Hvis man vil noget nyt, have bedre rammer og vælger nybyggeri, så synes jeg helt objektivt, at vi har gode chancer. Hadsten ligger perfekt i forhold til motorvej, jernbane og Aarhus. Det er vigtigt, at politiskolen kommer til at ligge i nærheden af Aarhus. Det er helt afgørende, siger Flemming Nørgaard.