Favrskov har allerede rygeforbud: - Det er faktisk gået godt

Favrskov Kommune har haft forbud mod rygning i arbejdstiden for kommunalt ansatte siden 2014

Mens Kommunernes Landsforening nu er ude og opfordre sine medlemmer til at indføre rygeforbud i arbejdstiden, så er der en østjysk kommune, som allerede har en sådan ordning og har haft den et stykke tid.

I Favrskov Kommune vedtog man i 2014 et forbud mod rygning for kommunalt ansatte i arbejdstiden, og det har været en succes, mener borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S).

quote Vi indførte det i 2014, og så gav vi medarbejderne et år til at vende sig til en ny hverdag, det vil sige, at vi gerne ville hjælpe dem, fordi det er et sundhedstiltag.

Nils Borring, borgmester, Favrskov Kommune.

- Jamen det er faktisk gået godt. Vi tog også tilløb. Vi indførte det i 2014, og så gav vi medarbejderne et år til at vende sig til en ny hverdag, det vil sige, at vi gerne ville hjælpe dem, fordi det er et sundhedstiltag. Derfor indførte vi blandt andet rygestopkurser, og det er jo dejligt, når man bliver mødt af en medarbejder, der siger, ”hej Nils jeg er lige stoppet med at ryge”, for det er den vej, vi gerne vil gå, siger Nils Borring.

Tænker på sundhed

Opfordringen fra KL har fået kritik fra flere personer, som ikke mener, at kommunen skal blande sig i folks rygning. Men borgmester Niels Borring ser det ikke som et problem, at kommunen forbyder rygning i arbejdstiden. 

- Røg er noget, der skaber et røgfyldt miljø, det vil sige, at det også er noget andre er i. Derfor har vi også nogle regler for dem, der arbejder i andre menneskers hjem, for eksempel hjemmeplejen, at der kan der være gener med røg. Men det er jo fordi, at vi tænker i sundhed, og man ved bare, at tobak er en af de rigtig store dræbere for folk. Der er meget sygdom i forbindelse med rygning, og derfor synes vi også, at det er et godt signal at sende, siger Nils Borring. 

VIDEO: Viceborgmester i Norddjurs Kommune, Benny Hammer (K), mener allerede, at kommunen har en velfungerende rygepolitik.

En fast hånd er ikke vejen frem

KL har fremlagt rygeforbuddet som en opfordring til kommunerne, og Nils Borring synes, at det er positivt, at KL ikke forsøger at presse forbuddet ned over kommunerne.

- Det med at komme med en fast hånd, det, tror jeg ikke, er vejen frem, og der er forskel i de enkelte kommuner, siger Nils Borring. 

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

børnehave

Forældre takker borgmester for særlig besked

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Liv Thomassen kunne endelig blive konfirmeret, efter covid-19 havde gjort det umuligt i maj måned.

Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn