Favrskov: Flere borgere - ikke arbejdspladser

Kommunalforsker ser tilbage på udviklingen i Favrskov Kommune de seneste to år

02:17

1 af 2

Favrskov Kommune har været god til at tiltrække nye borgere. Til gengæld går det skidt med at få skabt nye arbejdspladser.

Sådan lyder dommen fra kommunalforsker Roger Buch præcis to år efter det seneste kommunalvalg i 2013.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november midtvejsvalg i samtlige ti østjyske kommuner samt i Region Midtjylland, og torsdag er turen kommet til Favrskov Kommune.

I forbindelse med valget i 2013 var der særligt to områder, der fyldte meget i kommunen: Tiltrækning af nye borgere samt evnen til at skabe nye arbejdspladser.

TV 2 | ØSTJYLLAND har fået kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til at kigge nærmere på, hvordan Favrskov Kommune har klare disse to fokusområder.

Blandt de bedste i Danmark

Roger Buch uddeler roser til Favrskovs evne til at få tilflyttere til kommunen. Her er kommunen blandt de bedste i Danmark:

- Det er meget positivt, at Favrskov ligger i top 3 i forhold til at få tiltrukket nye borgere, fastslår Roger Buch.

Måling: Konservative får vælgerlussing i Favrskov

Til gengæld hæfter han sig ved, at Favrskov modsat tendensen fra andre steder i landet ikke er lykkedes med at få arbejdsløsheden ned.

Det skyldes muligvis, at ikke alle tilflyttere er på arbejdsmarkedet, når de rykker til Favrskov.

- Man er slet ikke kommet med på det økonomiske opsving på samme måde som i resten af landet. Det kunne tyde på, at nogle af de borgere, man tiltrækker, i gåseøjne er de "forkerte borgere" - at de ikke er erhvervsaktive, siger Roger Buch.

- Det er noget, kommunen bør prøve at fokusere på: At tilflytningen er den rigtige tilflytning.

Den østjyske kommunalforsker understreger desuden, at Favrskov Kommune ikke har været god til at skabe nye arbejdspladser i de seneste år.

I forbindelse med midtvejsvalget i Favrskov Kommune sender TV 2 | ØSTJYLLAND i aften, torsdag, en direkte debat fra Hadsten med lokale politikere. Det sker fra klokken 19.30.

I videoen øverst på siden kan du se hele Roger Buchs analyse af Favrskov Kommune.