Fattigdom? Ikke her!

Få fattige i Den Gyldne Banan

Hvis det giver mening at kalde udkantdanmark "Den Rådne Banan", kan man passende kalde de tre kommuner Skanderborg, Favrskov og Odder "Den Gyldne Banan".

I de tre kommuner, der ligger i et bånd rundt om Aarhus Kommune, bor der næsten ingen fattige. Det  viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Skanderborg og Favrskov befinder sig helt i top på listen over kommuner med få fattige - lige efter rige nordsjællandske kommuner som Allerød og Egedal. Kun lidt længere ­nede ad listen - på en niendeplads - finder vi Odder.

Aarhus sætter fokus på fattige

Også Syddjurs placerer sig i den øverste tredjedel af listen. Til gengæld har Norddjurs så mange fattige, at kommunen synker ned i bunden af listen.

Aarhus klarer sig ikke ret meget bedre. Mens Norddjurs befinder sig på plads nummer 79, ligger Aarhus Kommune på plads nummer 74.

I Aarhus er 6,1 procent af indbyggerne ifølge analysen fattige.

- Skanderborg, Favrskov og Odder ligger alle i vækstområder, gennemsnitsindkomsterne er pæne og boligpriserne er næsten alle uden undtagelse høje. Konsekvensen af de høje boligpriser er, at de fattige simpelthen flytter til kommuner, hvor det er billigere at bo. Det viser de undersøgelser, vi har ­lavet af flyttemønstre i kommunerne, siger Jonas Schytz Juul til Århus Stiftstidende.