Fængslet for våbenlager

To rockere fængslet for grov våbenbesiddelse

To mænd er varetægtsfængslet ved retten i Randers tirsdag, efter at Østjyllands Politi fandt diverse håndskydevåben, en maskinpistol og en pumpgun, da de ransagede en adresse i Hammel. Det skriver P4 Østjylland.

En tredje anholdt er nu løsladt, da manden kun har lille tilknytning til våbnene.

Mandag blev de tre mænd anholdt i sagen, og de har ifølge politiet tilknytning til rockergruppen Bandidos i Råsted ved Randers.

Spektakulært fund

De er sigtet for besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder. Den paragraf i straffeloven udløser som minimum en dom på et års fængsel, hvis man bliver dømt.

Efterforskningsleder Merete Olesen fra Østjyllands Politi sagde tidligere om fundet, som også drejer sig om ammunition til våbnene:

- Det er et meget spektakulært våbenfund. Det er ikke hver dag, vi beslaglægger den type våben.

Våbnene skal nu i hænderne på politiets teknikere, som skal undersøge dem til bunds.

- De her våben skal blandt andet undersøges for, om de tidligere er blevet brugt til kriminalitet, fortæller Merete Olesen.

Efterforskningslederen vil ikke røbe flere detaljer om sagen af hensyn til den videre efterforskning, som kan føre til flere anholdelser.

Ud over fundet af våben fik politiet også fingre i tyvekoster, som stammer fra indbrud. Det skete i forbindelse med ransagning af Bandidos-klubhuset i Råsted.