Endnu flere benzintyverier: - Man føler sig lidt magtesløs

Brændstofpriserne er steget, og det samme er antallet af benzin-tyverier, viser tal fra politiet. Det er blandt andet gået ud over Casper fra Søften.

Alt var klart til at tage afsted på biltur, men da Casper Lauritsen kom ned til sin bil, kunne han se, at noget var galt.

Under hans Ford Focus-stationcar var der en våd, mørk plet, og da han stak hovedet ind under bilen, så han noget usædvanligt.

Der var kommet et tydeligt, rundt hul på hans benzintank, som var blevet tømt lige dér på parkeringspladsen.

- Jeg troede først, at jeg var kørt på noget eller havde ramt et eller andet, men da jeg kiggede nærmere på det, så jeg en lille spåne under bilen. Nogen har boret i tanken, fortæller Casper Lauritsen over for TV2 ØSTJYLLAND.

Ukendte gerningsmænd har været forbi Casper Lauritsens Ford Focus-stationcar.
Ukendte gerningsmænd har været forbi Casper Lauritsens Ford Focus-stationcar.

Han er godt frustreret over tyveriet og de kvaler, han nu skal gennemgå for at få det repareret.

- Jeg kunne godt gå ud og bruge en masse penge på at få skiftet tanken, men så ved jeg ikke, om det sker igen ugen efter. Man føler sig lidt magtesløs, for man vil bare gerne have bilen til at køre, men man kan jo ikke gå og skifte tanken hele tiden.

- Man vil hellere bare have, at dem, der har gjort det, bliver fanget, siger Casper Lauritsen.

Kraftig stigning

Brændstoftyveriet i Søften er langt fra det eneste i den seneste tid. Indtil videre har Østjyllands Politi registreret 53 tilfælde af tyveri af benzin eller olie - mærkbart flere end de 15, der blev registreret i de første seks måneder af 2021.

Politiet holder øje med udviklingen og de mønstre, der viser sig, lyder det.

Sådan ser Casper Lauritsens benzintank ud, efter ukendte tyve borede hul og tømte den.
Sådan ser Casper Lauritsens benzintank ud, efter ukendte tyve borede hul og tømte den.

'Vi har bemærket, at der har været en række tilfælde af tyveri af benzin særligt i Randers-området i år, og vi holder nøje øje med udviklingen. Det er nok for tidligt at sige noget om, hvorvidt de stigende benzinpriser har en indflydelse på kriminalitetsudviklingen, men vi følger med og kigger løbende på, om vi skal målrette vores patruljering mod nogle bestemte områder, hvor tyverierne sker,' lyder det i en skriftlig kommentar fra Østjyllands Politi.


Det var især i april måned og især i Randers, at der blev stjålet meget brændstof og olie, viser tallene. I den måned blev hele 14 tilfælde af det anmeldt i kommunen.

Det er denne metalspåne, Casper Lauritsen fandt under sin bil.
Det er denne metalspåne, Casper Lauritsen fandt under sin bil.

- De har ikke været særligt gode til det

Tidligere på måneden kunne TV2 ØSTJYLLAND berette om et andet tilfælde af brændstoftyveri, da en Peugeot 208s benzintank blev boret og tømt i Hinnerup.

Literrisen på blyfri 95-benzin ligger i øjeblikket på omkring 17,50 kroner, mens diesel de fleste steder koster 16,59 kroner per liter. Betydeligt mere end hvad priserne lød på for bare et år siden.

Stigninger hjælper dog ikke på Casper Lauritsens vrede. 

- Det gør mig sur, at folk vil gøre sig kriminelle og lave skade på andre folks ting for så lidt. De har ikke været særligt gode til det - der ligger en benzin på jorden - så de har højst fået et par hundrede kroner ud af det, siger han.