Elever og lærere glæder sig til kortere skoledage
Det giver frihed og nye muligheder. På Hadbjerg Skole glæder de sig over at være udpeget til at deltage i forsøg med kortere skoledage
Det er ikke lykken at sidde på skolebænken fredag eftermiddag med en lang uge i kroppen og botanisere i Gorm den Gamles meritter eller Slaget ved Dybbøl.
Lad os sige, at du har sådan noget som historie sent fredag. Der kan det godt være, du falder lidt i søvn.
Det mener Mathias Møgelvang Carlsen, der går på Hadbjerg Skole.
Han jubler over udsigten til kortere skoledage, og det bliver nu virkelighed i Hadbjerg.
Skolen er én af ti østjyske skoler, der efter sommerferien er med i et forsøg med kortere skoledage.
- Jeg synes, det er fantastisk, siger Mathias Møgelvang Carlsen.
Konkret betyder forsøget, at 8. klassetrin efter sommerferien får fri klokken 14 tre dage om ugen frem for den ene dag, som er tilfældet i dag.
- Det kan blive meget trættende senere på dagen. Lad os sige, at du har sådan noget som historie sent fredag. Der kan det godt være, du falder lidt i søvn, siger Mathias Møgelvang Carlsen.
Faget understøttende undervisning sløjfes for de ældste klassetrin, og i stedet bruges kræfterne på at lave særlige forløb.
Camilla Elise, der går på Hadbjerg Skole, har store forventninger til kortere skoledage og særlige forløb.
- Jeg glæder mig til det. Jeg tror, det bliver spændende at prøve, siger hun og uddyber:
- Jeg tror, det bliver godt. Jeg tror, at der er mange, der har brug for de tværfaglige forløb, fordi der er nogle, der har lidt mere brug for hjælp end andre.
Bag katederet er der også tilfredshed med, at klokken ringer ud tidligere.
- Det er super fedt, fordi det er det, der giver os mulighed for selv at planlægge ting. Og det frigør en masse ressourcer for vi lærere, siger Bjarke Hem Strand.
Viceskoleleder Britt Ovesen fra Hadbjerg Skole fortæller, at nogle af de ældste elever bliver trætte i løbet af den lange skoledag.
Hun afviser, at forsøget betyder, at lærerne får mere fri.
- Det har ikke noget med lærernes arbejdstid at gøre. Det er ikke, fordi lærerne skal være mindre på arbejde. Det handler om at få omlagt nogle ressourcer, så vi hjælper børnene bedst muligt i deres skolegang, siger Britt Ovesen.
Øverst kan du se hele indslaget fra Hadbjerg Skole.