Ekstra ventetid i ferien

Ventetider rammer hjerneskadede, mener overlæge

02:31

1 af 2

Personer, der får en hjerneskade, har ringere mulighed for at blive behandlet i ferieperioderne om sommeren og om vinteren.

Sådan er situationen på Hammel Neurocenter, der står for rehabilitering af hjerneskadede fra hele Vestdanmark. I juli måned og i juleperioden er flere af neurocentrets ansatte på ferie end på andre tider af året.

Derfor er ventetiderne for patienterne længere end normalt.

Ifølge overlæge Ole Davidsen fra Horsens kan ventetiderne i ferieperioderne betyde, at hjerneskadede patienter får en dårligere behandling.

- Vi snakker både om patienter med blodpropper i hjernen og patienter, der har fået en hjerneskade af andre årsager, siger Ole Davidsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Patienterne skal have genoptræningen, når de skal have den. Man kan ikke udsætte genoptræning. Man får et dårligere resultat, hvis man udsætter den rigtige genoptræning.

Overlæge: Vi er pressede

Ledende overlæge på Hammel Neurocenter Merete Stubkjær erkender, at ventetiderne på behandlinger er længere fx om sommeren. Ifølge hende er det dog vanskeligt at undgå med den nuværende økonomi.

- I et sundhedsvæsen, som i forvejen er presset, er det klart, at det ikke kan foregå uden, at nogen mærker det, siger hun.

Ifølge regionsrådsformand Bent Hansen (S) er der ikke udsigt til, at der bliver afsat penge til at sikre ensartede ventetider året rundt.

Han mener dog, at det er en ledelsesopgave at tilrettelægge medarbejdernes sommerferie, så nogle ansatte fx afholder ferien i maj eller september.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.