Efter flere års kamp rives byens øjebæ ned: - Er en stor lettelse

I flere år har Favrskov Kommune kæmpet for at få revet en gammel, faldefærdig bygning ned i Lading. Nu er det endelig lykkes.

Efter mange års kamp slipper Lading omsider af med den gamle bygning på Viborgvej.

- Det er simpelthen pragtfuldt. Nu har jeg kæmpet en kamp gennem snart syv år for at få det revet ned. Så det er virkelig skønt og en stor lettelse, lyder det fra Karl Svendsen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Lading i Favrskov Kommune jubler borgerne tirsdag.

Det skyldes, at nedrivningen af en gammel faldefærdig bygning omsider er gået i gang, efter at både borgere og kommunen i en årrække har kæmpet for at få den revet ned.

00:50

VIDEO: Tirsdag gik nedrivningen i gang i Lading. 

Luk video

En lettelse for naboen 

For Karl Svendsen, der bor på Kirkevejen og er nabo til huset, der ligger på adressen Viborgvej 860, er det en stor lettelse.

Den faldefærdige bygning har nemlig bragt mange ærgerlige ting med sig. Karl Svendsen har blandt andet i mange år rapporteret om rotter ved bygningen. Dem slipper han forhåbentlig for nu. 

Det har været et stort problem af to årsager. Dels på grund af rotteplagen, og dels hvis jeg kom i den situation, at jeg skulle sælge mit hus, så ville det jo ikke være nemt med sådan en nabo.

Karl Svendsen, nabo, Lading 

- Det betyder jo, at jeg slipper for at se på det lort. Det har været et stort problem af to årsager. Dels på grund af rotteplagen, og dels hvis jeg kom i den situation, at jeg skulle sælge mit hus, så ville det jo ikke være nemt med sådan en nabo, forklarer han.

Har været en lang proces 

Ønsket fra kommunens side var også, at bygningen for længst skulle have været revet ned, da de mener, at den skræmmer tilflyttere væk - noget man ønsker flere af til byen. 

Læs også Landsbyboere til kamp mod 'skampletten': - Der fiser rotter rundt herude

Af samme grund fik Favrskov Kommune for flere år siden midler fra en statslig pulje til nedrivning af gamle ejendomme, men fordi huset på Viborgvej 860 var en del af en arvesag og endte i skifteretten, er der først nu blevet givet grønt lys til nedrivningen. Noget som også borgmesteren i Favrskov Kommune byder velkommen.

Nu bliver bygningen på Viborgvej 860 jævnet med jorden. 

- Det gør byen mere attraktiv. Bygningen ligger ved rute 26, hvor der er masser af trafik, så det man ser, når man kommer kørende, må jo gerne efterlade et indtryk af, at Lading er en flot by at komme til. Og så hjælper det altså, at vi fjerner det, som man kan kalde en øjebæ, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:51

VIDEO: I Hundslund sydvest for Odder har kommunen valgt at købe den faldefærdige kro som en gave til de lokale. Videoen er fra 21. januar 2019.

Luk video