Efter flere års kamp rives byens øjebæ ned: - Er en stor lettelse

I flere år har Favrskov Kommune kæmpet for at få revet en gammel, faldefærdig bygning ned i Lading. Nu er det endelig lykkes.

- Det er simpelthen pragtfuldt. Nu har jeg kæmpet en kamp gennem snart syv år for at få det revet ned. Så det er virkelig skønt og en stor lettelse, lyder det fra Karl Svendsen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Lading i Favrskov Kommune jubler borgerne tirsdag.

Det skyldes, at nedrivningen af en gammel faldefærdig bygning omsider er gået i gang, efter at både borgere og kommunen i en årrække har kæmpet for at få den revet ned.

VIDEO: Tirsdag gik nedrivningen i gang i Lading. 

En lettelse for naboen 

For Karl Svendsen, der bor på Kirkevejen og er nabo til huset, der ligger på adressen Viborgvej 860, er det en stor lettelse.

Den faldefærdige bygning har nemlig bragt mange ærgerlige ting med sig. Karl Svendsen har blandt andet i mange år rapporteret om rotter ved bygningen. Dem slipper han forhåbentlig for nu. 

quote Det har været et stort problem af to årsager. Dels på grund af rotteplagen, og dels hvis jeg kom i den situation, at jeg skulle sælge mit hus, så ville det jo ikke være nemt med sådan en nabo.

Karl Svendsen, nabo, Lading 

- Det betyder jo, at jeg slipper for at se på det lort. Det har været et stort problem af to årsager. Dels på grund af rotteplagen, og dels hvis jeg kom i den situation, at jeg skulle sælge mit hus, så ville det jo ikke være nemt med sådan en nabo, forklarer han.

Har været en lang proces 

Ønsket fra kommunens side var også, at bygningen for længst skulle have været revet ned, da de mener, at den skræmmer tilflyttere væk - noget man ønsker flere af til byen. 

Af samme grund fik Favrskov Kommune for flere år siden midler fra en statslig pulje til nedrivning af gamle ejendomme, men fordi huset på Viborgvej 860 var en del af en arvesag og endte i skifteretten, er der først nu blevet givet grønt lys til nedrivningen. Noget som også borgmesteren i Favrskov Kommune byder velkommen.

Nu bliver bygningen på Viborgvej 860 jævnet med jorden. 
Nu bliver bygningen på Viborgvej 860 jævnet med jorden. 

- Det gør byen mere attraktiv. Bygningen ligger ved rute 26, hvor der er masser af trafik, så det man ser, når man kommer kørende, må jo gerne efterlade et indtryk af, at Lading er en flot by at komme til. Og så hjælper det altså, at vi fjerner det, som man kan kalde en øjebæ, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I Hundslund sydvest for Odder har kommunen valgt at købe den faldefærdige kro som en gave til de lokale. Videoen er fra 21. januar 2019.
Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser