- Det er ikke fair

Rasmus Madsen får 1,3 mio. kr. mindre i erstatning

02:56

1 af 2

For to år siden var 19-årige Rasmus Madsen fra Thorsø ude for en alvorlig trafikulykke, der har gjort, at han i dag er invalid og sidder i kørestol.

Inden ulykken gik han på Handelsskolen Silkeborg. Et studievalg, som nu får konsekvenser for hans erstatning.

Højesteret har vurderet, at Rasmus Madsen skal have 2,4 millioner kroner i erstatning efter ulykken. Det er 1,3 millioner kroner mindre i erstatning, end hvis han for eksempel havde valgt at gå i gymnasiet.

Se: Får mindre i erstatning

Forklaringen er, at Rasmus Madsen var i gang med en HG på handelsskolen. Derfor blev hans fremtidige årsindtægt bedømt til at være lavere, end hvis han havde valgt en gymnasial uddannelse, og det får betydning for erstatningens størrelse.

Afgørelsen ryster hans mor Lise Møller Madsen. Hun kan ikke forstå, at hendes søn er mindre værd.

- Jeg synes ikke, det er fair. Ikke fordi det er min søn, men i det hele taget siger Lise Møller Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Uværdig beslutning

Højesterets dom kommer også bag på Handelsskolen Silkeborg. Her forstår vicedirektøren ikke, hvorfor der skal være forskel på, hvilken uddannelse man har valgt:

- Det er uværdigt, at man nu på den måde kan gå ind og sætte kroner og ører på, om man er tilknyttet den ene type ungdomsuddannelse eller den anden, siger Hans Justesen, vicedirektør ved Handelsskolen Silkeborg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rasmus Madsen bor i dag i et botilbud for hjerneskadede i Hammel, fordi han har brug for hjælp og pleje døgnet rundt.

Se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.