Derfor bliver der plantet 150.000 træer i Hinnerup

Skoven skal redde drikkevandet, men også glæde naturelskere

02:16

VIDEO: Der bliver arbejdet hårdt for at få stablet den store skov på benene.

150.000 træer. 180 hektar. 250 fodboldbaner. 

Et kæmpe landbrugsområde ved Hinnerup er lige nu ved at blive omdannet til skov. Skoven skal sikre fremtidens drikkevand for en stor del af borgerne i Favrskov Kommune og skal samtidig være et rekreativt område, hvor man kan nyde naturen.

Læs også Modtager flere hundrede sumpskildpadder: Men der er stadig mange i naturen

Ideen med at etablere en skov går tilbage til 2006, hvor det daværende amt fremlagde en plan for at sikre drikkevandet. Nu er skoven snart en realitet, og det glæder formanden for det lokale vandværk. 

- Vi er fantastisk glade for det. Alle beregninger og målinger viser, at det (drikkevandet, red.) er sårbart, og hvis man fortsatte med den landbrugsdrift, man havde, var der stor risiko for, at vi fik nitratforureninger herude, siger Bjarne Wiese der er formand for Hinnerup Vandværk.

Eg, bøg og kirsebær 

De nye træer skal blive til en 180 hektar stor skov, som skal gøre hele området mellem Hinnerup, Grundfør og Tilst til et stort, sammenhængende skovområde, der primært kommer til at bestå af løvtræer. 

Eg og bøg er de vigtigste, men der er også ahorn, kirsebær og lind.

Søren Hald, skovrider, Naturstyrelsen Søhøjlandet

- Eg og bøg er de vigtigste, men der er også ahorn, kirsebær og lind, siger Søren Hald, der er skovrider i Naturstyrelsen Søhøjlandet. 

De nye tilplantninger skal vokse sammen med Himmerigskoven, og tilsammen danner det et af de største skovrejsningsprojekter i Østjylland. Mere end dobbelt så stort som Riis Skov ved Aarhusbugten.

- Det bliver til statsskov, så det vil sige, at det bliver vores alles skov. Man må færdes overalt 24/7 og dem der bor i området får mulighed for at dyrke friluftsliv i den skov, vi laver, siger Søren Hald. 

Den 6. maj er der officiel indvielse af en af etaperne i det store skovrejsningsprojekt - nemlig en folkeskov, som private har været med til at samle ind til.

01:03

VIDEO: Se flotte dronebilleder af Hinnerup og omegn. 

Luk video