Danmarks udsendte og veteraner æres i Favrskov

Favrskov Kommune har i dag rejst en mindesten for alle Danmarks udsendte og veteraner

I dag hejses flaget overalt i landet. Den 5. september er officiel Flagdag for Danmarks udsendte og veteraner.

Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på mission af den danske regering, og blandt andet i Hinnerup gik flaget til tops for de lokale veteraner​.

At være pårørende til en udsendt kan fylde meget i ens bevidsthed. Det kan vi som kommune godt være med til at støtte op om.

Nils Borring (S), borgmester

For første gang har man i Favrskov Kommune valgt offcielt at markere dagen. 

- Det er et signal for fællesskab og respekt for den indsats der ydes, siger borgmester i Favrskov Kommune Nils Borring (S) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Efter flaghejsningen blev en mindesten afsløret.​ 

Mindestenen for Danmarks udsendte og veteraner.

- Mindestenen er et konkret og fysisk symbol for de tanker, som folk gør sig i forhold til dem, som har været udsendt. Og det fine fremmøde, der er i dag, viser også, at det vi gjorde var rigtigt. For det at være pårørende til en udsendt kan fylde meget i ens bevidsthed, og det kan vi som kommune godt være med til at støtte op om, siger borgmester Nils Borring.

Læs også Randers Kommune vil sætte større fokus på veteraner

Danmarks flagdag blev indstiftet af Folketinget og gennemført for første gang den 5. september 2009. 

Flagdagen er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den indsats som udsendte fra Forsvaret, Politiet, Beredskabsstyrelsen og andre offentlige organisationer har ydet og yder i en række af verdens konfliktområder. 

01:08

Hør Sven-Erik Bolt Magnussen fra Våbenbrødreforeningen, Hinnerup og Hammel fortælle om de mennesker, han mindes på flagdagen.

Luk video