Chris Anker: Jeg er outsider

Selvtilliden er stor hos oksen før VM-løb

Selvtilliden er stor og optimismen høj i den danske landsholdslejr før VM i landevejscykling i hollandske Limburg søndag.

Bedste kort er Matti Breschel, men Rabobank-rytteren er ikke den eneste medaljekandidat, selvom danskerne i år kun er tre - mod normalt seks - mand til start.

Også Chris Anker Sørensen melder sig som outsider.

- Jeg hører med blandt outsiderne. Jeg vil prøve alt for at komme af sted, hvis muligheden byder sig, siger Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren.

- Jeg håber selvfølgelig, og jeg tror da også på det, men jeg vil bestemt ikke regne mig blandt favoritterne. Jeg er en mulig outsider ligesom Matti er det, og som Jakob også kan være det, siger han.

Taktikken i danskerlejren er, at Matti Breschel skal vente til sidst og gå efter en eventuel spurt på målstregen uden for Valkenburg.

Modsat skal Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang forsøge med angreb på de sidste omgange af det 267 kilometer lange VM-løb.

- Jeg tror, vi kan være med på Cauberg og være blandt nogle af de bedste. For mit eget vedkommende er det klart, at sidder jeg sammen med Joaquim Rodriguez og Philippe Gilbert, så er de hurtigere end mig

- I Montreal (UCI World Tour-løb, red.) kunne jeg være med sammen med Greg Van Avermaet, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kolobnev, Peter Sagan. Jeg er ikke uden muligheder, men favorit er jeg ikke, siger Chris Anker Sørensen.  Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren har flere gange ved VM-løb været en stærk mand i finalen som hjælper for Breschel, og i Australien for to år siden var Sørensen ikke så langt fra personlig triumf, da han sad i en udbrydergruppe med Vincenzo Nibali.

Gruppen blev dog hentet med en omgang tilbage, og derefter var Hammel-rytteren medvirkende til, at en ny udbrydergruppe kunne samles, så Matti Breschel vandt sølv.

- Min force er, at jeg normalvis har en god udholdenhed, og derfor skal jeg ikke sidde og vente til sidste omgang, men måske næstsidste eller tredjesidste omgang og se, om der sker noget.

- Der er mange muligheder, og det handler om, hvordan det former sig. Når de store holds kræfter er brugt lidt op, så skal jeg forsøge mig, siger Chris Anker Sørensen.