Butiksejer om genåbning: - Der skal ske noget nu. Ellers tror jeg, det går galt

Herretøjsforretning i Hinnerup er klar til krav om at blive lyntestet dagligt, hvis de må genåbne.

Claus Hvass er indehaver af herretøjsforretningen ’Claus Hvass’ i Hinnerup. Ligesom alle andre butiksejere er han ivrig efter at få lov til at genåbne sin forretning. 

- Vi er der nu, hvor der skal til at ske noget. Ellers tror jeg, det går galt, siger Claus Hvass til TV2 ØSTJYLLAND. 

Mens vi efterhånden kan spritte hænder og tage mundbind på i søvne, har idéen om krav om at lade sig lynteste i forretninger og lignende sneget sig ind i genåbningsdebatten. Til næsepodningen er det nok rart at være vågen, men så er det heller intet problem ifølge Claus Hvass. 

- Det vil slet ikke gøre noget for os her, og det ville vi kunne ordne fra morgenstunden eller i løbet af dagen, siger han. 

En pind i næsen hvis du skal shoppe

Christian Montez er formand for Hinnerup Handel og foreslår, at man indfører krav om at blive lyntestet, ikke kun gældende for ekspedienterne, men også for kunderne. 

- Jeg synes, det kunne være en rigtig god idé, hvis man lavede kviktest i alle de lokale byer, så man kunne gå ind og få lavet en kviktest uden tidsbestilling, siger Christian Montez til TV2 ØSTJYLLAND.

Udover at være formand for Hinnerup Handel ejer Christian Montez en frisør.
Udover at være formand for Hinnerup Handel ejer Christian Montez en frisør.

På den måde mener han, at man vil kunne holde mere af erhvervslivet åbent. Og som formand for byens handel er hans holdning til en genåbning ikke til at tage fejl af.

- Det vil betyde alt. Vi savner virkelig at se nogle kunder i vores butikker og se glæde i øjnene på folk igen, siger han. 

100 procent klar

Der er heller ingen tvivl om, at en genåbning er af høj værdi for Claus Hvass og hans forretning i Hinnerup.

- Vi kan virkelig mærke, at to måneders omsætning i sådan en lille kiosk, som jeg har her, var de to måneder, jeg skulle have betalt moms med, siger han. 

Spørger man Claus Hvass, om han også længes efter at åbne, hvis krav om tidsbestilling og meget få kunder ad gangen skal efterleves, er svaret klart. 

- Ja, 100 procent. I de her små butikker har vi jo om nogen styr på, hvor mange der kan være herinde ad gangen, og kunderne har fuldstændig styr på at spritte af og bruge mundbind, siger Claus Hvass. 

Mens ønsket om igen at kunne slå dørene op bare vokser, må de erhvervsdrivende væbne sig med tålmodighed lidt endnu. For det kan tidligst blive til marts, at en genåbning kan finde sted. 

Nu tegner der sig et politisk flertal udenom regeringen for at åbne samfundet mere. Foruden blå blok foreslår SF nu også en delvis genåbning. Allerede den 1. marts vil SF have alle elever tilbage i skole, ligesom partiet mener, at de mindre butikker skal have lov til at åbne igen.
Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo