Brandvæsnet redder halbygning under voldsom brand

Det lykkedes brandvæsnet at redde én af tre industribygninger på grunden i Hinnerup.

Beredskab og Sikkerhed blev kort efter klokken 23 kaldt til en voldsom brand i en industribygning på Samsøvej i Hinnerup.

Her kunne man hurtigt konstatere, at branden var voldsom, og man fik assistance af Østjyllands Brandvæsen samt Beredskabsstyrelsen.

I alt var der 15 køretøjer derude, og folkene på stedet har netop meddelt centralen, at man er ved at være færdige, fortæller operationschef i Beredskab og Sikkerhed Søren Møller.

- Vi koncentrerer os jo i første omgang om, at det ikke spreder sig. Men det lå bygningerne ikke til, siger operationschefen.

Brandvæsnet vender retur inden for en times tid, oplyser operationschefen.
Brandvæsnet vender retur inden for en times tid, oplyser operationschefen. Foto: Øxenholt Foto

På grunden lå tre bygninger, og det lykkedes brandvæsnet at redde en halbygning. De to andre har lidt meget stor skade og kan formentlig ikke reddes, vurderer Søren Møller. 

Brandfolkene havde faktisk vurderet, at slukningsarbejdet kunne vare indtil middagstid, men det er altså gået hurtigere.

Specialkran til sammenstyrtning

Beredskabsstyrelsen havde en specialkran med, som kunne fjerne nogle af de ting, som var styrtet sammen. Dermed kunne brandvæsnet med det samme slukke de ildlommer, som ulmede under de sammenstyrtede dele og undgå at skulle retur til efterslukning.

- Når bygninger er så skadede, falder de jo sammen. Kranen kunne grabbe nogle ting, så vi kunne slukke lommerne, siger Søren Møller. 

Mandskabet på stedet blev skiftet ud flere gange i løbet af nattens slukningsarbejde.