Bibliotek gennemgår stor forvandling

Der skal være bedre plads til fordybelse. Det er et af målene med renoveringen af Hinnerup Bibliotek, der i perioder vil holde lukket.

Bibliotekets stueetage renoveres og nyindrettes i perioden 25. november – 20. december 2019. Foto: Favrskov Kommune

Borgerne i Hinnerup vil have et bedre bibliotek.

Og det får de nu - renoveret og nyindrettet.

- Der skal males over det hele, og vi får nye gulve, da de er meget slidte. Og så genindretter vi biblioteksrummet, da det har været efterspurgt af brugerne, siger Ulla Knudgaard Fisker, der er afdelingsleder i Hinnerup Biblioteks- og Kulturhus. 

Læs også Planer om trinbræt droppet: - Kan man stole på aftaler?

Det sker i perioden 25. november til 20. december.

- Brugerne vil gerne have flere små rum i det store rum. Så det skaber vi, ikke ved hjælp af vægge, men med reoler, siger Ulla Knudgaard Fisker.

- Mange vil gerne bruge biblioteket som mødested. Det kan være alt fra studerende, der mangler et arbejdssted, til en mentor og mentee, der vil bruge biblioteket til at mødes, siger hun. 

Må holde lukket

Under renoveringen vil der være åbent for betjening som normalt, undtagen den 2. og 9. december, hvor biblioteket vil være helt lukket på grund af støjgener. 

- Og så lukker vi det selvbetjente bibliotek, hvor borgerne selv kan lukke sig ind, i perioden. Så biblioteket vil lukke allerede kl. 18 på hverdage af hensyn til alles tryghed, siger Ulla Knudgaard Fisker. 

Læs også Seks mænd fængslet: Politiet fandt 63 kilo skunk i to laboratorier

Det renoverede bibliotek forventes at stå klar den 20. december med nye rum, nyt inventar og et nyt børneområde.