Betalte ven for at acceptere fartfældefoto: Den gik ikke

En 26-årig mand forsøgte at slippe for en frakendelse af kørekortet ved at betale en ven 7.000 kroner for at tage skylden.

Hvis du er blevet fotograferet af en af politiets fotovogne, så er der ikke andet at gøre end at tage straffen. Det måtte en 26-årig mand erkende, da politiet dobbelttjekkede det foto, der var blevet taget af ham, i en for hurtigt kørende bil i Hinnerup, tilbage i juni i år.

Hjælpsom kammerat tog skylden

Den unge mand havde ellers forsøgt sig med noget, som han vurderede, var en snedig manøvre, idet han havde betalt en ven 7.000 kroner for at oplyse, at det var ham, der sad bag rattet, da fotofælden faldt.

Vi dobbelttjekker altid fotobevis, hvis føreren står til mere end en bøde, eller angiver andre 

Jeanette Løv Rasmussen, kommunikationsmedarbejder Østjyllands Politi

Den forklaring var politiet dog ikke til sinds at hoppe på, de sammenlignede billedet med den 26-åriges kontrafej og konstaterede, at det lige præcis var ham der førte bilen, da den blev fotograferet i for høj fart gennem Hinnerup d. 29. juni 2017.

Kommunikationsmedarbejder Jeanette Løv Rasmussen fra Østjyllands Politi oplyser, at politiet altid dobbelttjekker fotos, hvis føreren står til mere end en bøde og hvis vedkommende gør indsigelser eller angiver en anden person.

Frygtede en frakendelse

Konfronteret med politiets opdagelse erkendte den 26-årige, at det var ham, der havde ført bilen den pågældende dag og han forklarede sit forsøg på en afvigemanøvre med, at han var bange for, at en fartbøde ville resultere i en frakendelse af kørekortet. Derfor havde han overtalt en kammerat til at påtage sig skylden og sige, at det var ham der kørte bilen. 

Læs også Anholdt for røveri: Truede med legetøjspistol

Foreløbigt er den 26-årige blevet sigtet for falsk anklage. Kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi Jeanette Løv Rasmussen kan ikke umiddelbart oplyse, hvad der kommer til at ske med den hjælpsomme kammerat, ligesom det endnu ikke står klart om den 26-årige rent faktisk får frakendt kørekortet, sådan som han frygtede.