Besparelser er på vej i Favrskov

Et stort set enigt Favrskov Byråd vil spare omkring 36 millioner kroner i 2016, og endnu mere i årene efter

Socialdemokraterne, Venstre, DF, De Konservative, SF og Dan Jensen, som står uden for parti, er enige om et budgetforslag, hvor der skal spares millioner de kommende år.

Kun Enhedslisten står uden for forslaget.

Der skal spares 36 millioner kroner i 2016, og det beløb stiger til 42 millioner kroner frem til 2019. Samtidig skal der tilføres 12 millioner kroner til handicat- og psykiatriområdet, så det er ikke alle områder, der skæres ned på.

Besparelserne vil ramme alle de kendte serviceområder, som eksempelvis skole og ældre.

- Vi står i en situation, hvor vores økonomi er under stort pres. Vi er i forvejen en af de kommuner, der har de laveste udgifter til service til borgerne, og regeringens beslutning om at indføre et omprioriteringsbidrag på én procent årligt gør det bestemt ikke nemmere. I det lys er jeg glad for, at vi står sammen om de fremtidige økonomiske prioriteringer, selvom vi har været nødsaget til at finde flere reduktioner, end vi synes om, siger borgmester i Favrskov Kommune Nils Borring (S) i en pressemeddelelse.

Budgetforslaget skal i offentlig høring fra den 3. til den 16. september, og det vil blive præsenteret på borgermødet den 9. september på Hadsten Skole.