Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

I Hammel vil man aldrig glemme Chris Anker Sørensen.

Tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen døde lørdag i en ulykke i Belgien. Han blev 37 år gammel.

Mange har i løbet af det seneste halve døgn udtrykt sorg over og sympati for Chris Anker, der er født og opvokset i Hammel.

Og i løbet af formiddagen har de første været forbi den afdøde cykelpersonligheds barndomsklub i Hammel for at mindes deres byhelt.

TV2 ØSTJYLLAND har talt med 31-årige Janni Nielsen, der var mødt op ved klubben med sin 5-årige søn for at lægge blomster og tænde lys.

- Vi tog derned for at vise respekt til Chris og den familie, han efterlader i en alt for tidlig alder. Jeg har været en del af Hammel Cykle Klub i hele mit liv og har kendt Chris derigennem, siger Janni Nielsen, der er tydeligt berørt af tabet af Chris Anker.

- Vi er jo enormt stolte af ham og stolt som by. Han er et kæmpe forbillede og har været med til at tegne cykelklubben, og vi er stolte af at kunne levere sådan nogle talenter, siger Janni Nielsen.

VIDEO: Janni Nielsen skulle prøve at forklare sin 5-årige søn, hvorfor de skulle forbi cykelklubben.

Tilbage i starten af 00'erne havde hun Chris Anker Sørensen som sin træner i cykelklubben. De var ikke nære venner, men hans personlighed gjorde, at mange følte, de kendte ham alligevel.

- Han var så nem at tale med, så man følte, man kendte ham, og jeg tror også, det er den oplevelse, som folk har haft, når de så ham i tv’et. 

- Han glemte aldrig, hvor han kom fra, så derfor virker det som så stort et tab, siger Janni Nielsen og referer til, dengang Chris Anker Sørensen gennemførte sit første Tour De France og udtalte:

- Første gang man kørte herind, fik man gåsehud. Det er selvfølgelig ikke Østergade i Hammel, men Champs Elyssée det er sgu også et fedt nok sted.

En cykelklub i sorg

Også formanden for Hammel Cykle Klub, hvor Chris Anker Sørensen startede sin cykelkarriere, er i sorg.

- Det var et stort chok, da jeg fik det at vide, og jeg blev ramt af en tristhed og tomhed, siger Lars Toft Pedersen, bestyrelsesformand i Hammel Cykle Klub til TV2 ØSTJYLLAND.

Chris Anker Sørensen
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

- Jeg lavede et opslag på klubbens facebookgruppe, og der kom rigtig mange reaktioner med det samme, også selvom det var en lørdag aften, for det berører alle, siger han.

quote At han til stadighed vendte tilbage til sin gamle klub, når han besøgte familie og byen, betød meget.

Lars Toft Pedersen, bestyrelsesformand i Hammel Cykle Klub

Satte klubben på landkortet

Chris Anker Sørensens billeder hænger allerede i klubbens lokaler, og formanden er ikke i tvivl om, at han er den mest betydningsfulde rytter i klubbens historie.

- Alle kender jo ’Oksen fra Hammel’, så han har sat Hammel Cykle Klub på landkortet. Og at han til stadighed vendte tilbage til sin gamle klub, når han besøgte familie og byen, betød meget.

- Han kom forbi og kørte med ikke bare de hurtige, men også sammen med børn og ungdomsryttere til sociale arrangementer, så de fik muligheden for at køre ved siden af ham, siger Lars Toft Pedersen, bestyrelsesformand i Hammel Cykle Klub.

For eksempel deltog Chris Anker Sørensen, da der i 2013 var linjeløb i Hammel.

- Og det er også derfor, at vi alle sammen føler en tomhed efter tabet af Chris, siger bestyrelsesformanden i Hammel Cykle Klub.

Borgmesteren: - Han har altid været en god repræsentant

Også borgmesteren i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), udtrykker sin sympati for Chris Anker Sørensen.

- Hele Favrskov Kommune er stolte af Chris Anker Sørensen, der har haft sin opvækst i Hammel-området og altid har været en god repræsentant for kommunen.

- Han har altid været god til at fortælle om historier fra sin hjemstavn og været med til at sætte Favrskov og i særdeleshed Hammel på landkortet. Han er et stort forbillede for mange, der har haft en stjerne at se op til, siger Nils Borring til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I 2009 kom Kurt forbi en 24-årig Chris Anker Sørensen i Hammel.