Bagerbutikker lukker på stribe - åbning af ny bager skabte kø på gaden

Ny bagerbutik har fået forrygende start.

Der var søndag formiddag lang kø foran den nye bagerbutik i Hammel. Foto: Erik Stisen / Hammel Info (Den nye)

- Det har været overvældende.

Sådan lyder det fra ejeren af Bagerbutikken Hammel efter en åbningsweekend, der er gået langt bedre end forventet. 

01:03

VIDEO: Den nye bagerbutik har fået en overvældende modtagelse efter åbningen.

Luk video

Ejeren hedder Jørgen Henning Mathiesen, og han og personalet i den nye bagerbutik har haft travlt, siden bagerbutikken i Østergade slog dørene op lørdag morgen. 

- Vi er blevet taget rigtig godt imod af borgerne her i byen. De har været vældig imødekommende og forstående, selvom ikke alle bag disken er butiksuddannede, siger Jørgen Henning Mathiesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jørgen Henning Mathiesen (th.) gør tidligt mandag morgen klar til en ny dag i Bagerbutikken Hammel. Foto: Bagerbutikken Hammel

Bager har været savnet

At Jørgen Henning Mathiesen og hans personale er velkomne i Hammel, bekræftes af et billede i den lokale facebookgruppe.

Her kan man se, at folk søndag formiddag står i kø foran den nye bager. 'Tror bager i Hammel har været savnet', står der i opslagsteksten.

Læs også Camilla er en af mange: Hundredevis af bagere må dreje nøglen om

'Super godt med en bager i byen igen', 'Det var også på tide der kom en', 'Der var også kø, lørdag og søndag morgen', lyder nogle af kommentarerne til opslaget. 

Det er da også netop derfor, at Jørgen Henning Mathiesen har taget initiativ til at banke en bagerbutik op i Hammel. 

- Jeg tænkte, der var et behov. Jeg kommer meget rundt i kommunen i forbindelse med mit øvrige arbejde, og jeg kunne mærke, at der var stor efterspørgsel efter en bager i Hammel, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Personalet i Bagerbutikken Hammel sælger brød og kager. Foto: Bagerbutikken Hammel

Brødudsalg

Brødet i Bagerbutikken Hammel bages af bagermesteren Mester Jacob i Hadsten.

- I gamle dage hed det et brødudsalg. Vi aftager brød fra Mester Jacob, og så sælger vi det, siger Jørgen Henning Mathiesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den nye bagerbutik i Hammel sælge både brød og kager, som man enten kan tage med hjem eller spise i den tilhørende café, hvor der til sommer også vil være isbar.

Læs også Tobias Hamann bager med elever for at støtte Børnetelefonen

Overvejer åbningstider

Indtil videre har bagerbutikken åbent fra 6.30 til 13 i weekenden, og det har Jørgen Henning Mathiesen fået et par kommentarer med på vejen for.

- Der er nogle, der synes, at vi skal have længere åbent i weekenden, og vi ligger ikke fast på de åbningstider, vi har her i opstartsfasen. Hvis der er behov for længere åbningstider, vil vi komme det i møde, siger Jørgen Henning Mathiesen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Bilka- og Føtexbagere ramt af rygter og fordomme

Han forventer selv at stå bag disken i morgentimerne, men ellers vil et fast personale være at finde i butikken.

Selvom Jørgen Mathiesen nu er blevet ejer af en bagerbutik, fortsætter han i sit job som ekstern mentor for Jobcenter Favrskov.

01:03

Supermarkedernes masseproducerede brød udkonkurrerer lokalbagerier i stribevis. De lave priser lokker kunderne til, men en bager fra Silkeborg forstår det ikke (indslag fra november 2018). 

Luk video

Ny bager en sjældenhed

Den 57-årige butiksindehaver er vant til at have travlt. 

- Jeg er lidt iværksætter-typen, så jeg kan godt lide at prøve noget af, siger Jørgen Henning Mathiesen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Aarhus Kommune rydder hjemsted for kreative sjæle

Åbningen af en ny, lokal bagerbutik går imod strømmen i samfundet, hvor den ene bagerbutik efter den anden må dreje nøglen rundt.

Siden 2005 er antallet af bagerbutikker i landet faldet fra cirka 1200 til 750. Det viser tal fra brancheorganisationen BKD (Bager- og Konditormestre i Danmark).

Bagerbutikken i Hammel er åben tirsdag til fredag kl. 6.30 til 16.30, samt lørdag til mandag 6.30 til 13.