Anderledes uddannelse: Tømrer og student på en gang

Håndværkerskole i Hadsten har lavet en anderledes uddannelse, hvor de studerende får en studentereksamen, mens de bliver uddannet til tømrer.

02:02

Fire år tager den, men så er du også både uddannet tømrer og står med en studentereksamen i hånden. Det er hvad unge på Den Jydske Håndværkerskole får tilbudt, men det kræver også, at de er skarpe.

- Det kræver, at begge hjernehalvdele fungerer super optimalt, siger direktør for Den Jydske Håndværkerskole Henrik Øelund.

SE OGSÅ: Superstudent med 33 12-taller og to 10-taller

Uddannelsen er delt op i skoleophold og praktik, hver del tager to år. Og i de to år de studerende er på skolen, kan de opleve at skulle bruge lidt mere tid end normalt på skolearbejdet.

- Det er en utrolig hård uddannelse, fordi den er så komprimeret. Så det kræver virkelig, at man ofrer nogle aftener og nogle weekender i højere grad, end det kan være tilfældet for nogle gymnasieelever, siger lektor i engelsk på Den Jydske Håndværkerskole, Christine Winnerskjold.

SE OGSÅ: Se hvordan det lokale gymnasium klarer sig

Og hos håndværkerskolen i Hadsten håber de på, at det kan give uddannelsen noget mere prestige i de unges øjne. 

- At få en erhvervsuddannelse handler om andet, end at man kan noget med sine hænder. Det handler om, at man kan noget med sig selv, altså at man har kloge hænder, siger Henrik Øelund.