Alle er velkomne: Barndomsklub afholder mindeløb for Chris Anker

Alle er velkomne, når Hammel Cykle Klub og Hammel by mindes deres bysbarn Chris Anker Sørensen, der lørdag mistede livet i en trafikulykke i Belgien.

Alle føler, de kendte Chris Anker Sørensen.

Sådan har det i hvert fald lydt fra nær og fjern, efter den folkekære kommentator og tidligere cykelrytter på tragisk vis omkom efter en trafikulykke i Belgien.

Men dem, der måske kendte ham allerbedst og især som cykelrytter, var medlemmerne i Hammel Cykle Klub. Blandt andet derfor arrangerer Chris Ankers barndomsklub nu et mindeløb til ære for ham på lørdag den 25. september.

Selve ruten omtales som "Chris Anker-ruten", fordi den passede godt til den tidligere bjergged.

- Det var en rute, som Chris kørte, da han ungdomsrytter skulle komme i form, og nogle af vores ryttere har kørt den sammen med ham. Det er en rute rundt om Hammel på godt 60 kilometer, hvor der er flest mulig bakker, og blandt andet skal vi op over Pøt Mølle (i skovene nordøst for Hammel, red.) to gange, siger Lars Toft Pedersen, formand for Hammel Cykle Klub.

Allerede nu har mere end 500 meldt sig interesseret i at køre mindeløbet. Og Lars Toft Pedersen understreger da også, at alle er velkomne til at køre med.

Løbet køres helt i Chris Ankers ånd med fokus på hyggen og samværet.

- Vi kører socialt sammen i fælles flok, og så ender vi med kaffe og flødeboller her i klubhuset. Dengang Chris startede i klubben, var det, fordi han blev lokket med flødeboller, siger Lars Toft Pedersen

Så det var det, der fik ham ind og cykle første gang?

- Det er i hvert fald en af de mange gode historier og anekdoter, der er forbundet med Chris Anker, siger Lars Toft Pedersen med et smil.

Nyheden om Chris Anker Sørensens pludselige dødsfald sendte lørdag chokbølger gennem ikke bare den danske sportsverden og cykelfans, men i særdeleshed også i hans hjemby Hammel.

Hammel Cykle Klub var arnestedet for hans store kærlighed til cykelsporten, og hvor han lærte at give alt på jernhesten.

Efter at have kørt for flere mindre hold i sine unge år skrev han i 2007 under med det daværende Team CSC-mandskab, hvor sportsdirektør Bjarne Riis havde set lyset i en ung Chris Anker Sørensen.

Der blev han i otte år, inden han skiftede til Fortuneo-Vital Concept og siden Riwal Platform Cycling Team.

Mindeløbet er oprettet som åbent Facebook-event.

VIDEO: Se søndagens indslag om sorgen i Hammel.

Cykelrytter Chris Anker Sørensen er død ved en trafikulykke i Belgien.