Advarer mod mulig børnelokker

En mand mellem 30 og 40 år forsøgte fredag morgen at lokke en pige fra Bavnehøjskolen i Hadsten med på McDonald's

Skolelederen på Bavnehøjskolen har sendt en advarsel om en mulig børnelokker ud til Hadstens tre folkeskoler. Manden, der kørte i en rød varevogn, forsøgte fredag at lokke en pige fra 4. klasse på skolen med på McDonald's.

- Om det er en børnelokker, er jo svært at sige. Jeg ved intet om mandens motiv, men jeg blev kontaktet af en forælder til pigen, der havde fortalt om episoden. Derefter sendte jeg en orientering ud til alle på Bavnehøjskolen og de to andre skoler i Hadsten, fortæller skoleleder på Bavnehøjskolen, Jakob Møller Andersen.

De to øvrige folkeskoler er Hadsten Skole og Østervangsskolen. Mandens forsøg på at lokke pigen med i sin bil skete på Skovvej i den nordlige del af byen.

Tager snak med eleverne mandag

- Det er faktisk et stykke fra Bavnehøjskolen, men det er en pige, som bor i nærheden af Skovvej. Episoden er således sket, imens hun var på vej til skole, siger Jakob Møller Andersen.

Mulig børnelokker: Elever er blevet informeret

I første omgang har skolelederen nu sendt en advarsel ud, og så tager han og det øvrige personale på skolen en snak med eleverne mandag morgen.

- Vi vil tale med dem om, at de ikke skal tage med fremmede. Men samtidig er det vigtigt med en balancegang, så alle ikke bliver mistænkt, forklarer Jakob Møller Andersen.

Rød bil skærper opmærksomheden

Udover mandens alder på mellem 30 og 40 år ved man, at han kørte i en rød varevogn.

- Jeg kan ikke huske, at der tidligere har været problemer af lignende art i Hadsten. Men for år tilbage var der en børnelokker i Randers, som også kørte rundt i en rød bil. Det skærper da lige ens opmærksomhed, lyder det fra skolelederen.

Han har sammen med forældrene til pigen indgivet anmeldelse til politiet, og skoleforvaltningen i Favrskov Kommune er desuden orienteret.

Tager anmeldelse alvorligt

- Der har endnu ikke været henvendelser om nye tilfælde, men jeg ved, at orienteringen er delt på Facebook, siger Jakob Møller Andersen.

Det er blandt andet på sider for Hadsten by og byer i nærheden såsom Voldum, at orienteringen er blevet delt.

Hjælp med at finde børnelokker

Vagtchef hos Østjyllands Politi, Martin Glerup Christensen, kender ikke personligt til sagen, men forsikrer om, at hvis der er indgivet en anmeldelse, så er det naturligvis noget, som politiet tager alvorligt.

Også mulig børnelokker i Houlbjerg

TV 2 | ØSTJYLLAND er søndag blevet kontaktet af skolebestyrelsesformanden for Lilleåskolen i Laurbjerg, der kan fortælle, at der i området vest for Hadsten angiveligt også har været en mulig børnelokker.

- Skoleleder på Lilleåskolen i Laurbjerg, Bente Schultz, meddelte i sidste uge, at der torsdag den 6. januar har været et lignende tilfælde som det i Hadsten nu, hvor et barn er blevet opsøgt af en mand - angiveligt i en mørk bil, lyder det fra formanden Birgit Liin.

Denne hændelse skulle være sket i Houlbjerg og er ligeledes politianmeldt. Tidsmæssigt ligger de to tilfælde altså tæt på hinanden, og det kan ikke udelukkes, at der er tale om samme mand.

test corona covid-19

Mobile testcentre bruges alt for lidt, mener regeringen - indkalder kommuner til hastemøde

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 19.30.26

Østjysk virksomhed om præsidentskifte: - Vi ser frem til, at der kommer ro og kontrol

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere blev evakueret

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt