Så er det afgjort: Vinderen af Fantastiske Fællesskaber er fundet

Stemmerne er talt, og nu skal vinderen af Østjyllands mest Fantastiske Fællesskab overraskes

04:57

VIDEO: Sådan her så det ud, da folkene fra Forlev Spejdercenter fredag aften fejrede, at de har Østjyllands mest Fantastiske Fællesskab.

De seneste uger har man kunne stemme på det østjyske fællesskab, som man mente skulle løbe med titlen som Østjyllands mest Fantastiske Fællesskab.

I søndags sluttede afstemningen, stemmerne er blevet talt sammen og vinderen er fundet.

Østjyllands mest Fantastiske Fællesskab er: Forlev Spejdercenter.

Det føles bare helt vildt godt. Vi er så stolte af, at så mange har bakket os op.

Anne Sofie Hemdorff, Forlev Spejdercenter

Centeret ledes af unge mennesker, som skaber arrangementer og aktiviteter for primært børn og unge.

- Det føles bare helt vildt godt. Vi er så stolte af, at så mange har bakket os op, lyder de første reaktioner fra de glade vindere.

Der var stor glæde hos Forlev Spejdercenter, da det i dag blev afsløret, at de er Østjyllands mest Fantastiske Fællesskab.

Vinderen får tildelt 50.000 kroner og går videre til den landsdækkende finale, som bliver afgjort 3. november. Her får den nationale vinder yderligere 100.000 kroner. 

- Pengene skal bruges til at gøre vores center endnu federe. Så det er federe at være hernede for vores spejdere, siger Anne Sofie Hemdorff fra Forlev Spejdercenter.

00:37

VIDEO: Hør flere reaktioner fra de glade vindere her. 

Luk video

TV2 ØSTJYLLAND var fredag ude hos Forlev Spejdercenter for at overrække dem den glædelige nyhed.

Du kan se, hvordan det foregik herunder:

Herunder kan du se Forlev Spejdercenters præsentationsvideo: 

01:43 Luk video

Alting ved stedet der er fedt

Blandt dommerne, der i første omgang udvalgte spejdercentret til finale-feltet, er danserne Ashli Williamson og Bjørn Bitsch. De mener, at folkene fra Forlev Spejdercenter er fortjente vindere. 

- Det er hele stedet og omgivelserne. Det har været her i så mange år, for nylig var der 50 års jubilæum. Tænk på hvor mange folk, der har været igennem de her dejlige rammer. Det er helt vildt, siger Ashli Williamson til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er et engagement og en livsglæde, som instruktørerne giver videre til kursisterne, og dem der kommer her.

Bjørn Bitsch, dommer

- Der er et engagement og en livsglæde, som instruktørerne giver videre til kursisterne, og dem der kommer her, supplerer Bjørn Bitsch.

Jonas 'Pindhunden' Hallberg var en anden af dommerne. 

- De her spejdere gør det frivilligt, frivillighed er så vigtigt i dag. Vi regner jo det hele ud i excel-ark og bundlinje. Personligt for mig er det langt mere vigtigt med relationer frem for præstationer, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

01:20

VIDEO: Tre af dommerne sætter her flere ord på, hvorfor folkene fra Forlev Spejdercenter er de rigtige vindere. 

Luk video

Kan gøre en forskel

Hvad er det, der er så særligt ved fællesskaberne? Det forklarer en af dommerne, som er direktøren for Tuborgfondet, Anne-Marie Skov:

- Fællesskaber kan gøre en forskel på rigtig mange måder, det gør selvfølgelig en forskel for den enkelte, men allervigtigst kan man i fællesskaberne gøre en forskel for andre, fortæller hun.

Fællesskaber kan gøre en forskel på rigtig mange måder, det gør selvfølgelig en forskel for den enkelte, men allervigtigst kan man i fællesskaberne gøre en forskel for andre.

Anne-Marie Skov, direktør, Tuborgfondet

Og hun mener endda, at hvis man tager de helt store briller på, så kan fællesskaber mere end det.

- Hvis vi har helikopterperspektivet på, så er det også en måde at støtte vores demokrati på. Det er her, man lærer at være sammen med andre og gøre en forskel på mange måder. Det kan være alt fra et idrætsfællesskab til et lokalt fællesskab.

02:41

VIDEO: Se Anne-Marie Skovs vurdering af, hvad det er, fællesskaber generelt kan.

Luk video