Østjysk minkavler-familie i knæ: Sønnen skulle have arvet det hele

Minkavler Ulrik Jensen finder regeringen og fødevareministerens behandling af de danske minkavlere meget uanstændig. Han og sønnens livsdrøm forsvinder mellem hænderne på dem.

På Tvilum Minkfarm i nærheden af Silkeborg er de første af mange mink allerede slået ihjel og smidt i containeren. Og det er med pels på.

For selvom det er pelsen på en mink, der er værdifuld, så er den endnu ikke udviklet nok til, at den kan sælges. Men måske kunne de alligevel have været solgt.

- Det er en total uanstændig behandling, vi har fået af regeringen og fødevareministeren, siger minkavler på Tvilum Minkfarm, Ulrik Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

For indtil nu har deadline for aflivning af alle landets mink heddet 16. november, hvorfor mange minkavlere nærmest har arbejdet i døgndrift på at slå deres besætninger ned.

Men fordi lovgivningen omkring regeringens krav om aflivning af minkene ikke er på plads, så er deadline nu rykket til 1. december.

Dermed kunne minkavlerne have ventet med at aflive minkene til pelsen var færdigudviklet, hvor de fleste af minkene alligevel skulle aflives.

- Det er fuldstændig vildt. Der er smidt så mange millioner mink væk, som vi kunne have brugt, siger minkavler på Tvilum Minkfarm, Ulrik Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Skal avlsmink aflives eller ej?

Regeringens slingrekurs i sagen om mink fortsatte tirsdag aften, da fødevareminister Mogens Jensen (S) i et tv-interview på TV Midtvest fortalte, at regeringen kigger på muligheden for, at minkavlerne kan beholde deres avlsdyr.

Dermed er forvirringen total for Ulrik Jensen og sikkert mange andre minkavlere i Danmark. Han ved ganske enkelt ikke, hvad han kan forvente.

- Det her har været en fuldstændig forkert håndtering på alle måder. Jeg mener, at både fødevareministeren og statsministeren burde gå af på baggrund af den her håndtering, siger Ulrik Jensen.

Det er ikke kun håndteringen af beslutningsprocesserne, som Ulrik Jensen mener, at regeringen håndterer dårligt. Også den praktiske håndtering af de døde mink er ifølge ham under al kritik.

- Hvis vi andre håndterede mink ligesom regeringen, havde vi fået kæmpe bøder. Vores containere skal være helt tætte, men regeringen slipper afsted med at smide dem på vejen og grave dem ned. Den var aldrig gået for os andre, siger Ulrik Jensen. 

Livsdrøm forsvinder mellem hænderne på 20-årig søn

Selvom Ulrik Jensen i høj grad er frustreret over regeringens håndtering af minkaflivningen, så mener han, at det går værst ud over hans egen søn.

Der var nemlig lagt planer for, at Ulriks 20-årige søn skulle overtage minkfarmen løbende henover de kommende år.

Men efterhånden, som sønnen hjælper med at slå minkbesætningen på Tvilum Minkfarm ned, kan han se sin livsdrøm forsvinde mellem hænderne på ham én mink ad gangen.

- Han har sine første 500 tæver, og han ligger allerede nummer fire på hitlisten over de bedste mink i Danmark. Det er hans livsdrøm, der forsvinder for ham, siger Ulrik Jensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sønnen, da han ifølge faren ikke har det godt, og derfor ikke kan klare mere.