Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

En lang række lokale borgere mistede deres arbejde, da Aalsrode Tømrerfirma torsdag gik konkurs. Borgmesteren hylder den konkursramte virksomhed, der har haft stor betydning for området.

Mere end 100 medarbejdere mistede torsdag deres arbejde, da en af Norddjurs' største og mest kendte arbejdspladser gik konkurs. 

Men det er ikke bare arbejdspladser, der er gået tabt, fortæller borgmester Jan Petersen.

- Det er en kultur, der lukker ned. Når man står med sådan en historisk virksomhed, og den går konkurs, så gør det dælme ondt, siger han. 

Skal tilbage i arbejde

Borgmesteren fortæller, at kommunens jobcenter hurtigst muligt vil forsøge at få de mange ansatte tilbage i arbejde. Særligt en gruppe er der stor fokus på, fortæller han. 

- Vi har nogle lærlinge, der skal fortsætte deres uddannelse, og det er en akut opgave, der skal afklares her og nu, så de kan få deres uddannelsesbevis. Der har vi en udfordring, der vil noget, siger Jan Petersen. 

Han er fortrøstningsfuld for de uddannede håndværkere, der var ansat i Aalsrode Tømrerfirma. Der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft i branchen, og borgmesteren forventer, at de fleste vil blive samlet op af lokale firmaer. 

Aalsrode Tømrerfirma begyndte for 111 år siden, da Rasmus Allermann etablerede virksomheden med en værktøjskasse bag på sin cykel i 1909. Siden er de gule firmabiler blevet en fast del af billedet, når man kører rundt på Djursland. I dag styrer hans oldebørn Jan og Klaus Allermann virksomheden, men torsdag måtte de kaste håndklædet i ringen. 

Coronakrisen og problemer med flere projekter var mere, end virksomhedens økonomi kunne bære. Konkursen kan mærkes i hele kommunen, siger borgmesteren. 

- Det berører vores identitet så meget. Det er et historisk firma, som har spillet en yderst central rolle i vores erhvervsliv. Det er dygtige håndværkere, og en arbejdsplads, der har uddannet mange lærlinge, siger han.

Vigtigt for foreningslivet 

Virksomheden har også spillet en stor rolle udenfor byggepladserne. 

- De har altid været klar, når der skulle laves et partnerskab. De har været meget aktive i at understøtte foreningslivet. De har altid været klar med en præmie og sponsorater, når de er blevet spurgt. 

- Derfor får vi et tab, der er større, end det man kan se i tal, siger Jan Petersen. 

Borgmesteren anslår, at hovedparten af de omkring 110 ansatte er bosiddende i Norddjurs Kommune. Det vil få stor økonomisk betydning, hvis de ender i langvarig arbejdsløshed. Det skal kommunens jobcentre nu hjælpe med at undgå. 

- Vores jobcenter er oppe på mærkerne lige nu, siger borgmester Jan Petersen. 

Vejbump

play Beboere raser mod nye vejbump: - Det er ikke til at holde ud

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Covid-19 LIVE
corona test podning

liveblog Danske forskere: Lægemidlet Remdesivir kan ikke reducere coronadødelighed

Munkholm Zoo Milo og Lars

play Far og søns zoologiske eventyr: Køber brunstig kamel og hundredvis af dyr

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud