Studenterråd: Forstår godt folk ikke gider Randers

Hos studenterrådet på Aarhus Universitet forstår man godt, at de studerende ikke vil bo i Randers og studere i Aarhus

00:35

En undersøgelse fra boligportalen Akutbolig.dk viser, at kun ti procent af de boligsøgende i Aarhus vil overveje at udvide søgningen til Randers.

Og ifølge Akutbolig.dk er de studerende især kræsne, når det kommer til valg af bopæl. Men det er helt forståeligt, at man ikke gider bo i Randers, når man studerer i Aarhus, mener studenterrådet på Aarhus Universitet. 

Læs også Boligportal: Studerende for kræsne med bolig

- Jeg mener absolut ikke, vi er kræsne. Vi kan se, at de studerende gerne vil bosætte sig forskellige steder. Der er mangel på boliger i Aarhus, og det er et problem, vi skal tage vare på, men at folk ikke vil flytte til Randers, det forstår vi sådan set godt, siger Sana Mahin Doost, næstformand i Studenterrådet på Aarhus Universitet.

Det kan nemlig øge frafaldet på uddannelserne, hvis man bosætter sig for tæt på det, man skal møde i det daglige, mener hun. 

Læs også Kæmpe prisforskelle på lejligheder i Aarhus og Randers

- Vi kan se, at de studerende gerne vil være tæt på et aktivt studiemiljø, og det gør meget for at undgå frafald på studiet. Derfor er det altså godt, at de studerende gerne vil bo tæt på deres studie, siger Sana Mahin Doost.

Hør mere øverst i artiklen.