Skrabet SU-budget: Gourmetmad for under 100 kroner

Lækker mad og SU-budget hænger ikke altid godt sammen. Men det laver gourmetkok René Stenholt om på

SU og et måltid, der både rummer mange forskellige ingredienser, og som også er æstetisk flot, er noget de færreste studerende har råd og tid til at lave i hverdagen. Men det behøver hverken koste mange penge eller være tidskrævende. Gourmetkok René Stenholt tryller for 100 kroner få ingredienser om til en gourmetret - lige til at servere.

Daniel Johannesen er studerende, og han kender alt til at gå efter billige varer. Han er udstyret med en indkøbsliste og et maksimalt budget på 100 kroner. Indkøbslisten er en blanding af billige varer - deriblandt majs, som er en Daniels yndlingsingredienser, og den er lavet i samarbejde med gourmetkok og køkkenchef på Østergade 1 i Randers.

Læs mere om eksperimentet med Daniels 30 dage i Randers her

Det er ikke kun ingredienserne, der er med til at gøre maden lækker. René Stenholt peger også på, at anretning og smag går hånd i hånd.

- Det er tit anretningen, der gør tingene, og hvis man bruger to sekunder på at lægge det pænt, så smager maden også 25 procent bedre, siger han. 

Studerende går ikke rundt med den største pengepung, men man kan sagtens kan lave sund og nærende mad for billige penge. Kød kan være en dyr fornøjelse, men det behøver det ikke være, hvis man kigger sig om i supermarkedet.

- Kød til nedsat pris er godt at købe som studerende, på den måde kan man få et udvalg af forskellige kødtyper uden at sprænge budgettet for meget. Vælg fjerkræ, fisk og kød med nøglehulsmærket eller med maks 10 procent fedt per 100 gram. Husk at krydre og pynte med grøntsager, gerne med farve, det fremmer smag og madoplevelsen. Kræs for alle sanser, siger Jane Agergaard, klinisk diætist.

Fem råd: Spis sundt og billigt på SU-budget

Daniel er vild med René Stenholts gourmet-trylleri, og han har også fået smag for nye måder at tilberede sine majs på.

- Majsene er himmelske. Den lille smule fløde, lidt krydderi og lidt chili giver en fantastisk smagsoplevelse. Det er lidt noget andet end at spise majs ud af dåsen, siger Daniel Johannesen, mens han nyder resten af måltidet.

I denne uge kan du se, hvordan det går for Daniel, når han selv skal prøve kræfter med gourmetretten.

Du kan se mere om René Stenholts gourmet-trylleri i videoen øverst i artiklen. 

Ingredienser og fremgangsmåde

 

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Coronatest gennem næsen

liveblog COVID-19 LIVE: Flere hurtigteststeder ved Aarhus

anna møller yang mensa intelligente kvinder

play Svært at være intelligent og kvinde: - Deres præstationer reduceres til fantasiløs arbejdsomhed

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under