Massiv mangel på studieboliger gør skurvogne populære

Boligløse studerende flyttede fredag ind i skurvogne rundt om i Aarhus. Boligmanglen er igen i år massiv op til studiestart

Fredag flyttede boligløse studerende ind i midlertidige studieboliger i skurvogne fordelt over hele Aarhus. Her har de mulighed for at bo, mens de jagter en mere permanent bolig.

Igen i år er der ved studiestart massiv mangel på ungdomsboliger til de kommende studerende.

- Der findes en del Facebook-grupper, som jeg har prøvet at melde mig ind i. Der går et par dage, så skriver de ”Stop, stop, stop, ikke flere henvendelser”, fordi de har fået alt for mange, fortæller Simon Hansen, der er studerende og beboer i en af de midlertidige studieboliger.

I år begynder omkring 12.000 unge på en videregående uddannelse i smilets by. Ifølge Studenterrådet er boligmanglen et stort problem.

- Det er jo et enormt pres, når man starter som ny studerende. Der er rigtig mange ting, som man skal sætte sig ind i, og så ikke have en bolig oveni - det er ikke godt nok, siger Mads Hareskov Jørgensen, der er formand for Studenterrådet på Aarhus Universitet.

Skurvogne er populære

Det er fjerde år i træk, at Aarhus Kommune har stillet skurvogne til rådighed rundt om i byen. Med 198 midlertidige ungdomsboliger er der i år udvidet med 50 flere pladser i forhold til sidste år. Det er ti gange så mange som i 2013. Og for første gang er der nu stillet skurvogne op bag Navitas i Aarhus Ø.

Selvom det er trange værelser, man kan få i skurvognene, så er de eftertragtede.

-Jeg bestilte det faktisk allerede i starten af august, netop fordi vi godt kunne se, at det faktisk var rimelig hurtigt, at de blev hapset, siger Simon Hansen. 

Hos Studenterrådet ser man gerne, at der bliver lagt mursten til nye boliger i Aarhus, da problemet med boligmangel vender tilbage år efter år.

- Det har jo stået på i mange år efterhånden. Og man skulle synes, at problemet var ved at gå op for folk. Og det, der skal til, det er, at man bygger nogle flere boliger, siger Mads Hareskov Jørgensen.

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Dagens mest læste