Forældre ind i desperat boligjagt: Peter er sådan en god dreng

Presset boligmarked i Aarhus har kastet forældrene ind i kampen for lejlighed til deres voksne børn

Boligmarkedet i Aarhus er presset, lyder det fra alle sider.

Private udlejere får hundredevis af henvendelser på simple værelser, og der er i særdeleshed rift om lejlighederne i smilets by.

Mange af de boligsøgende er studerende, og her er der en ny tendens, der griber om sig. Forældre er begyndt at søge lejlighed på vegne af deres voksne børn.

- Vi kan se, at forældre er aktive i boligsøgningen på vegne af deres børn. Det er en stigende tendens, og vi ser det meget mere end for eksempelvis fem år siden, siger Henrik Løvig, der er administrerende direktør for BoligPortal, der er Danmarks største annoncemarked for lejeboliger.

Men både hos BoligPortal og en anden af landets store annoncemarkeder for boliger, Akutbolig.dk, er rådet entydigt. Lad nu være.

- Det virker ikke særligt selvstændigt, at man får mor og far til at hjælpe. Man kommer hurtigt til at virke som en dårlig lejer. Men alligevel er der overraskende mange forældre, der skriver på vegne af deres børn. Flere gange ugentligt, siger Sine Nøjsen Damgaard, kommunikationsansvarlig hos Akutbolig.dk.

Hun fortæller, at forældrene skriver for at gøre god reklame for deres børn.

- Det er ofte noget ala ’Peter her på 24 år er sådan en god dreng, og det haster, for ellers står han uden bolig’, sådan som det er for stort set alle de boligsøgende. Der kan vi kun forklare, at vi klart anbefaler, at de unge selv tager kontakt til en udlejer, siger Sine Nøjsen Damgaard. 

Hun bakkes op af Henrik Løvig fra BoligPortal.

- Det kan sagtens virke modsatrettet i forhold til udlejeren, at det er forældrene, der søger på vegne af deres børn, siger han. 

Retten i Aarhus

39-årig sigtet for at føre 5,5 kilo kokain til Danmark

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag