”Du får ekstra penge hvis jeg kommer foran i køen!”

Udlejere drukner i henvendelser fra desperate boligsøgende

Hvad ville du sige til et 18 kvadratmeter stort værelse i det centrale Aarhus med et tilhørende stort køkkenalrum i en lejlighed, der deles af flere personer? Pris: 4.583 kroner om måneden.

Det er der rigtig, rigtig mange, der siger ja tak til. Det måtte Stine Likodelle Keller Søegaard sande, da hun udlejede to værelser i sin lejlighed på Banegårdspladsen i Aarhus.

Det aarhusianske boligmarked er presset, og helt almindelige værelser på mellem 10 og 20 kvadratmeter kan få over 100 håbefulde ansøgere

- Jeg har fået over 70 henvendelser på fem dage. Det virker til, at folk er rigtig desperate efter at få et sted at bo, siger Stine Likodelle Keller Søegaard til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Også den studerende Jakob Lindtorp har haft et værelse til leje. Et værelse på cirka 15 kvadratmeter med en lille altan, som han har slået op på en Facebook-gruppe samt på Boligportalen.dk.

- Jeg har samlet fået mere end 150 henvendelser på to døgn. Der er boligmangel ad Pommern til, så det var forventet. Jeg har intet gjort ud af opslaget og har bare taget et hurtigt billede med telefonen. Jeg har heller ikke forsøgt at skrive mig selv op til nogen god roomie. Det er så tørt, som det kan blive. Alligevel har jeg endda fået henvendelser fra folk, der gerne vil betale mig ekstra penge, hvis de får værelset, siger Jakob Lindtorp.

Han søgte i første omgang en, der kunne flytte ind 1. oktober, men den han endte med at vælge kunne først flytte ind 15. november – og så lavede han et lille eksperiment.

- Jeg slog lejligheden op igen på Boligportalen som halvanden måneds leje og umøbleret. Der har jeg fået ti henvendelser. Det overrasker mig alligevel, at nogen vil leje et umøbleret værelse i halvanden måned, men så desperat er situationen altså, siger Jakob Lindtorp. 

Tilbage på Banegårdspladsen kan Stine Likodelle Keller Søegaard godt genkende de mange ansøgeres desperation.

- Det siger noget om boligsituationen, at der er så mange unge studerende, der er desperate. Jeg kan godt huske, da jeg selv var boligsøgende, at det er en ubehagelig situation at stå i, og det stresser rigtig meget. Så man skriver til hvem som helst og håber, at man er heldig at få noget, siger hun.

Se video fra Stines lejlighed i videoen øverst i artiklen. 

Følg med i TV 2 | ØSTJYLLANDs eksperiment '30 dage i Randers' via dette link

Retten i Aarhus

39-årig sigtet for at føre 5,5 kilo kokain til Danmark

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag