Boligportal: Studerende for kræsne med bolig

Boligportalen Akutbolig.dk mener, at de studerende er for kræsne, når de søger ny bolig

01:40

Boligportalen Akutbolig.dk har spurgt flere end 1.000 boligsøgende i Aarhus-området, om de kunne tænke sig at udvide søgningen til også at indbefatte Randers. Det svarer 90 procent nej tak til.

- I 2016 har der været seks gange så mange boliger til mellem 3 og 5.000 kroner i Randers som i Aarhus, og 3-4.000 kroner i Randers rækker til en etværelses eller toværelses bolig, siger Sine Nøjsen Damgaard, der er kommunikationsansvarlig hos Akutbolig.dk.

Og blandt de boligsøgende er de studerende helt klart blandt de mest kræsne, lyder det. 

Læs også Randers-eksperimentet: Fem steder at gå i byen

- Man er for magelig som studerende. Når man er færdiguddannet og skal til at arbejde er man nødt til at søge på tværs af landet for at få et job, og der skal man være indstillet på at pendle. Lige nu er vores vurdering og erfaring, at der er en holdning blandt studerende til, at man vil bo i centrum, siger Sine Nøjsen Damgaard.

Daniel Johannesen studerer filosofi på Aarhus Universitet og deltager i øjeblikket i et eksperiment på TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor han skal bo 30 dage i Randers samtidig med, at han studerer i Aarhus.

Læs mere om det projekt her.

Ifølge Daniel er transporten fra hjemmet og til studiet indtil videre gået glat. Han opfordrer til, at man giver slip på fordommene. 

Læs også Kæmpe prisforskelle på lejligheder i Aarhus og Randers

- Det er ikke særlig slemt at bo i Randers. Det tager 40 minutter at tage bussen, og det vil tage cirka ligeså lang tid, hvis man bor i udkanten af Aarhus, siger han.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.