Chefredaktør til TV2 ØSTJYLLAND

TV2 ØSTJYLLAND søger en stærk og inspirerende journalistisk leder til stillingen som chefredaktør.

TV2OJ TV2 ØSTJYLLAND redaktionen stationen

Du vil have reference til direktøren og skal være med til at tegne vores fremtidige nyhedsstrategi. Du skal være indstillet på, at udvikling af journalistikken og dens formsprog og distribution må udvikles vedvarende for at overleve: Nyhedsbegrebet har længe været udfordret og vil vedblive at være det i en virkelighed, hvor on demand i stadigt højere grad bliver en præmis for forbrug af indhold, hvor nye genrer, indholdsproducenter og fortælleformer ser dagens lys, og samtalerne i og om samfundet finder sted stadig mere decentralt.

Du bliver chef for ca. 25 medarbejdere, der er redaktører, værter og reportere, og som alle er ambitiøse på opgaven at skabe et troværdigt public service-tilbud, der opleves relevant i alle generationer - uanset hvilken platform vi benytter til at nå dem. Som chefredaktør får du det overordnede ansvar for vores nyhedsproduktion både den daglige og den, der produceres af vores 5 lokalreportere samt af vores journalistiske forproduktion i øvrigt.

Du bliver en del af en ledergruppe på fem, der prioriterer højt, at vi har et åbent og tillidsfuldt samarbejde med hinanden på tværs.

TV2 ØSTJYLLAND har de senere år været igennem en transformation fra tv-station til et mediehus, der laver dedikeret indhold til alle de platforme, som vores mangfoldige målgruppe bruger, og hvor vi insisterer på at tage vores journalistiske opgave lige alvorligt på alle platforme.

Coronakrisen har gennem det seneste år understreget, at der er behov for og efterspørgsel efter public service-indhold, lige meget hvor brugerne forbruger nyheder. I lighed med andre traditionelle, publicistiske medier har TV2 ØSTJYLLAND oplevet seer- og brugerfremgang på alle parametre gennem 2020 – dog ikke mindst digitalt.

Coronakrisen har også gjort det klart, hvor afgørende det er med kritisk journalistik, der er tilgængelig for alle grupper, og som nysgerrigt undersøger de strukturer, der har indflydelse på vores hverdag, hvad enten disse strukturer afgøres eller styres af de traditionelle magthavere, eller nye, alternative magtfaktorer i samfundet. Og ikke mindst at den demokratiske samtale er udfordret og polariseres, hvis ikke vi som medie tager ansvar for at facilitere den professionelt, balanceret og seriøst – uanset platform.

Du skal:

  • Have erfaring med nyheder og ledelse på en journalistisk arbejdsplads på et strategisk, såvel som operationelt niveau
  • Være i stand til med et udadvendt og tydeligt væsen at inspirere og motivere alle medarbejdere - også dem, der ikke ligner dig selv
  • Kommunikere klart og på en måde, så det er tydeligt både udadtil og indadtil, hvilken journalistik TV2 ØSTJYLLAND står for
  • Have erfaring med at udvikle medarbejdere
  • Være stærk i og have erfaring med journalistik på digitale- og sociale medier og være evigt nysgerrig på, hvad der virker i hvilke målgrupper, både i dag og i morgen
  • Have erfaring med implementering af strategi – også gerne erfaring med noget, der gik galt, men som du har lært af
  • I det hele taget have afklarede holdninger til og erfaring med, hvordan man leder i en udviklingsorganisation og skaber de rette rammer for medarbejderne i den proces


Du bliver del af et mediehus med store ambitioner og høj faglighed og af en medarbejderskare, der er indstillet på, at vi er med til at forme, teste og udfordre morgendagens medielandskab. Vi er knap 100 ansatte, der hver især elsker det, vi laver, og som har den gode historie og den vellykkede formidling som fælles passion. Der er højt tempo – men der er også højt til loftet, og vi er sjove at være sammen med.

Hvis du vil vide mere om stillingen kan du kontakte direktør Inga Vind på tlf: 30101112 eller inga@tv2oj.dk

Du skal sende din ansøgning senest 14. maj 2021 kl 12 ved at følge dette link: job_aib4r@tv2oj.dk

Vi forventer at afholde samtaler i uge 20 og 21.

Tiltrædelse snarest muligt.